Het zwanenzang van deze wereldberoemde Britse filmmaker is vanaf nu te zien

Het zwanenzang van deze wereldberoemde Britse filmmaker is vanaf nu te zien

De toekomst voor de laatst overgebleven pub, The Old Oak, in een dorp in Noordoost-Engeland, waar mensen het land verlaten nu de mijnen gesloten zijn. Huizen zijn goedkoop en beschikbaar, waardoor het een ideale locatie is voor Syrische vluchtelingen.

The Old Oak is de nieuwe film van de legendarische filmmaker en tweevoudig Gouden Palm-winnaar Ken Loach. De Britse cineast staat bekend om zijn sterke sociale drama's af die zich afspelen in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Ondanks zijn hoge leeftijd zijn zijn verhalen nog steeds altijd oprecht, hoopvol én actueel.

De zevenentachtigjarige Loach is al sinds de jaren zestig actief in de filmwereld. Hij liet al weten dat dit heel goed zijn laatste film zou kunnen zijn.

Verhaal
In een voormalige mijnwerkersstad staat 'The Old Oak', de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan.

Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust, maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.

Lief
In de trailer zien we dat dit een innemend drama gaat worden waar, zoals altijd bij Loach, een mooie boodschap uit te destilleren op het einde.


The Old Oak is vanaf 21 december te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair