Sociaal-maatschappelijk drama en familieverhaal blijft overeind dankzij actrice Annabelle Lengronne.

7,0 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Frankrijk
116 Min Frankrijk

Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar onder druk zet om te trouwen met een gezamenlijke kennis. Maar de energieke, onafhankelijke Rose kiest liever haar eigen pad. Haar zonen Jean en Ernest zijn het belangrijkst in haar leven. Ze spoort hen aan het beste uit henzelf te halen. Maar toch verdwijnt ze regelmatig uit hun leven.

Alt titel
Mother and Son
Regie
Léonor Serraille
Cast
Jean-Christophe Folly, Laetitia Dosch, Stéphane Bak, Manuel Le Lièvre, Annabelle Lengronne, Ahmed Sylla, Pascal Reneric, Thibaut Evrard, Majd Mastoura, Manon Clavel, Kenzo Sambin, Naïma Kadri, Etienne Minoungou, Angelina Woreth, Audrey Kouakou, Maïmouna Bakari, Milan Doucansi, Sidy Fofana.
Budget
$ 3.900.000
Release
27.05.2022
Release NL
01.06.2023
Release DVD
12.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Léonor Serraille | Scenario: Léonor Serraille | Cast: Annabelle Lengronne (Rose), Stéphane Bak (Jean, 19 jaar), Kenzo Sambin (Ernest, 13 jaar), Jean-Christophe Folly (Jules César), Thibaut Evrard (Thierry) e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2022

Het zijn de jaren tachtig van het vorige millennium als Rose, afkomstig uit Ivoorkust, samen met haat zoontjes Ernest en Jean naar Parijs verhuist. Gezien de titel, Un Petit Frère, zou je zeggen dat het perspectief bij Ernest ligt. Hij is immers de jongste, de kleine broer. Of dat Rose misschien zwanger wordt en de twee jochies er nog een broertje bij krijgen. Niets is minder waar. De focus van de vertelling ligt eerst bij Rose.

Net aangekomen in de Franse hoofdstad moet zij zich zo goed mogelijk staande zien te houden in haar nieuwe woonsituatie. Mannen passeren de revue. Ze worstelt om rond te komen. En dan is er ook nog het piepjonge kroost dat op moet worden gevoed. Jaren later volgt een wisseling van perspectief en is het aan Jean om het tragische familieverhaal te vervolgen. Daarna neemt Ernest de toorts over.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Un Petit Frère Nieuwsberichten