Dit prachtige Franse familie-drieluik speelt vanaf nu in de filmhuizen

Eindelijk kunnen wij 'm ook zien!


Het Filmfestival van Cannes 2023 is al een kleine week afgelopen, maar deze week krijgen wij in Nederland nog één van de beste films binnen van het festival van vórig jaar. Een beetje laat, maar minder goed is hij er natuurlijk niet op geworden.

We hebben het hier over Un Petit Frère (ook wel bekend als Mother and Son) van Léonor Serraille, die in 2017 doorbrak met Jeune Femme (en daar de Camera d'Or, de prijs voor 'beste debuut', mee won).

Verhaal
Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar onder druk zet om te trouwen met een gezamenlijke kennis.

Echter kiest de energieke, onafhankelijke Rose liever haar eigen pad. Haar zonen Jean en Ernest zijn het belangrijkst in haar leven. Ze spoort hen dan ook aan het beste uit henzelf te halen, maar toch verdwijnt ze regelmatig uit hun leven.

Bitterzoet drieluik
Het verhaal omspant dertig jaar en wordt in drie hoofdstukken verteld vanuit wisselend perspectief: eerst de blik van moeder Rose, daarna die van zoon Jean en uiteindelijk die van Ernest (de 'petit frère' uit de titel).


Un Petit Frère is vanaf 1 juni te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair