Intiem filmportret van invloedrijke discozangeres overtuigt niet volledig.

6,8 details

  • 107 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

In Love To Love You wordt een beeld geschetst van de zangeres, die in 2012 op 63-jarige leeftijd overleed. Donna Summer heette officieel LaDonna Adrian Gaines en werd in Boston geboren. Haar muzikale carrière kreeg in de jaren zeventig in Duitsland een boost toen ze haar eerste singles uitbracht. Die deden het vooral goed in ons land. De documentaire bevat herinneringen van naaste familie, vrienden en collega's van de zangeres. Ook zijn er veel archiefbeelden te zien van optredens, privéopnames en interviews waarmee het portret van de 'Queen of Disco' compleet wordt gemaakt.

Regie
Brooklyn Sudano
Roger Ross Williams
Cast
Donna Summer.
Release
21.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Ross Williams en Brooklyn Sudano | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2023

Elf jaar na de dood van 'discokoningin' Donna Summer verschijnt er eindelijk een noemenswaardige documentaire over haar muzikale leven. Mede door de betrokkenheid van Summers dochter, actrice en coregisseur Brooklyn Sudano, is het resultaat intiem en persoonlijk. Tegelijkertijd zorgen de gefragmenteerde inhoud en de beperkte muzikale context ervoor dat verschillende vragen in Love to Love You, Donna Summer onbeantwoord blijven.

Door het tijdsgebonden karakter van het discogenre wordt de muzikale invloed van Donna Summer (1948-2012) nog wel eens onderschat. Haar krachtige stem had dezelfde bezieling die Whitney Houston in háár hits stopte, maar de muzikale omlijsting was compleet anders: de pulserende klanken van I Feel Love waren halverwege de jaren zeventig met recht revolutionair, en baanden de weg voor de latere doorbraak van elektronische dancemuziek.