Take Care of Maya
Hemeltergend schrijnend verhaal over een doodziek meisje waarbij Amerikaanse zorgsysteem zich tegen ouders keert.

7,0 details

  • 103 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Terwijl een medisch team de zeldzame ziekte van de 10-jarige Maya Kowalski probeert te begrijpen, beginnen ze haar ouders te ondervragen. Plotseling zit Maya in hechtenis - ondanks een familie die wanhopig is om hun dochter thuis te brengen.

Regie
Henry Roosevelt
Release
10.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Henry Roosevelt | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2023

Er zijn van die verhalen die alleen maar verliezers kennen. Waarbij zelfs de jacht op rechtvaardigheid uiteindelijk alleen maar teleurstelling oproept. En waarbij noodzakelijke thema's worden aangekaart, maar waarvan de uitkomst niet bepaald geruststelt. Een prangend voorbeeld is de documentaire Take Care of Maya, die alleen al bestaansrecht ontleent aan het eren van de betrokkenen en de hoop dat het ooit beter wordt.

In dit geval gaat het om de medische zorg die vele problemen kent, die niet enkel beperkt wordt tot het verhaal van tiener Maya Kowalski of zelfs de Verenigde Staten. Als ze een jaar of tien is wordt de Amerikaans-Poolse Maya ernstig ziek. Ze heeft helse buikpijnen, een brandende huid en haar voeten buigen vreemd naar binnen. De medische molen wordt in werking gesteld en zal vele slachtoffers kennen.

alle artikelen (1)

Take Care of Maya Nieuwsberichten