Fascinerende Netflix Original verovert de streamer nu helemaal

Fascinerende Netflix Original verovert de streamer nu helemaal

Docu Take Care of Maya nu op #3 in de Top 10.

Bijna iedere dag verschijnt er wel een nieuwe Netflix Original op Netflix. Dit zijn vaak speelfilms en series, maar regelmatig duiken er ook fraaie docu's op. Take Care of Maya is er zo een, en deze staat nu op plaats drie in de Netflix Top 10.

De docu komt van Henry Roosevelt en we volgen het verhaal van de tiener Maya Kowalski die door ziekte de merkwaardige medische en juridische molen in de Verenigde Staten leert kennen. Netflix omschrijft de docu als "fascinerend, speurwerk" en "sociocultureel".

Sterk ontvangen
De scores van de ontvangst zijn indrukwekkend te noemen. De Tomatometer van Rotten Tomatoes noteert een fraaie 91 procent en de IMDb komt tot een prima 8,2/10.

In zijn recensie met 3,5 ster schrijft Arjen Welles: "Het is een verhaal dat verteld moet worden, maar niet bepaald tot vrolijkheid stemt." Hij ziet ook dat er wel "vele losse eindjes" zijn en dat een echte conclusie uitblijft in de docu.

Nu op Netflix
Ben je benieuwd naar Take Care of Maya, dan vind je de docu nu hier op Netflix.


Documentaire over de strijd van twee wanhopige ouders in Florida tegen de autoriteiten om de voogdij over hun zieke dochter nadat ze zijn beschuldigd van kindermishandeling.

NieuwsFilm

meest populair