iNumber Number: Jozi Gold

4,2 details

  • Actie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Zuid-Afrika

Chili en Shoes zijn twee uitgebluste undercoveragenten in Johannesburg. Ze krijgen de opdracht om de grootste goudroof in de geschiedenis van Zuid-Afrika op te lossen. Om dit te doen, richten ze zich op een onderwereldbende waarvan de leider het brein achter de diefstal zou zijn. In de loop van hun onderzoek komen Chili en Shoes voor een beslissing te staan: willen ze het fortuin van een dictator beschermen of raken ze betrokken bij de roof en helpen ze de criminelen om te slagen?

Regie
Donovan Marsh
Cast
Fana Mokoena, Presley Chweneyagae, Deon Lotz, Bongile Mantsai, Noxolo Dlamini, S'Dumo Mtshali, Clementine Mosimane, Brenda Ngxoli, Tumie Ngumla.
Release
23.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Donovan Marsh | Scenario: Donovan Marsh | Cast: S'Dumo Mtshali (Chili), Presley Chweneyagae (Shoes), Noxolo Dlamini (Dimo), Bongile Mantsai (Hyenaman), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2023

In Nederland is de politie betrouwbaar en maken de agenten elke dag het verschil. Als dat echter niet zo is en de politie en de overheid zo corrupt als de neten zijn, kan je als simpele agent dan nog wel impact hebben? Volgens iNumber Number: Jozi Gold is het antwoord op die vraag: nee, niet echt, maar als je met de criminelen gaat meewerken, dan krijg je wel wat gedaan. Of deze boodschap echt verstandig is, is discutabel, maar het levert hier in ieder geval net wat meer diepgang op dan een gemiddelde politie-actiefilm heeft.

iNumber Number: Jozi Gold is bijna twee uur lang en dat is vooral in het eerste uur erg te merken. Het verhaal meandert hier namelijk zonder een duidelijk doel voor ogen te hebben. Chili is een politieagent die zich afvraagt hoeveel impact hij werkelijk maakt in de strijd tegen de onderwereld als de criminelen, die hij en zijn jeugdvriend en mede-agent Shoes oppakken, telkens weer vrijuit gaan. Hij doet allemaal dingen die later van belang blijken te zijn, maar op het moment van de scène duwen ze het verhaal niet voort en zijn ze dus niet heel boeiend.

videotrailers & clips