Farang

Farang (2023)

Fraai in beeld gebrachte, brute actiefilm met emotionele ondertoon zoekt grens op tussen actie en horror.
play

6,1 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Frankrijk
99 Min Frankrijk

In de keiharde actiefilm 'Farang' bereidt professioneel bokser Sam zich in de gevangenis ijverig voor op zijn re-integratie in de maatschappij. Tijdens een verlof, haalt zijn verleden hem in en heeft hij maar één keuze: vluchten. Vijf jaar later heeft Sam op een Thais eiland het rustige leven opgebouwd waar hij altijd van droomde. Dan wordt hij gechanteerd door een lokale gangsterbaas en zo terug in de criminaliteit gedwongen. Als Sam wil stoppen, wordt zijn gezin aangevallen en besluit hij getergd om desnoods heel Thailand te doorkruisen op jacht naar meedogenloze wraak.

Regie
Xavier Gens
Cast
Olivier Gourmet, Vithaya Pansringarm, Gigi Velicitat, Kenneth Won, Nassim Lyes, Loryn Nounay, Mehdi Hadim, Sahajak Boonthanakit, Chananticha Tang-kwa.
Budget
$ 4.920.000
Release
28.06.2023
Release NL
27.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Gens | Scenario: Magali Rossitto, Xavier Gens, Guillaume Lemans| Cast: Nassim Lyes (Sam), Loryn Nounay (Mia), Olivier Gourmet (Narong), Sahajak Boonthanakit (Sombat), Chananticha Chaipa (Dara), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2023

Farang, een Thais woord voor buitenlander, draait om de Franse Sam, een jongen die na zijn vrijlating probeert een normaal leven op te pakken. Helaas achtervolgt zijn verleden hem, en wordt hij al snel opgespoord door mannetjes van de criminele bende waar hij bij zat. Bij een confrontatie wordt per ongeluk één van hen gedood. Sam ziet geen andere optie dan te vluchten naar Thailand. Hier ontvouwt zich een tragisch, emotioneel verhaal, waarbij keiharde actie de boventoon voert.

Vijf jaar later is Sam druk bezig om een mooi bestaan op te bouwen met zijn vrouw, Mia, en hun dochter Dara. Hij heeft zijn criminele bestaan achter zich gelaten en werkt onder meer als chauffeur, waarbij hij mensen heen en weer rijdt tussen het vliegveld en een hotel. Wanneer Mia hem laat weten dolgraag een restaurant te willen openen aan het strand, is dat iets wat Sam koste wat het kost voor elkaar wil krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Farang Nieuwsberichten