Cobweb

Cobweb (2023)

Halfgare onzin, maar voor liefhebbers van horror vast onderhoudend.
play

5,7 details

  • 88 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

De achtjarige Peter wordt gekweld door een mysterieus en onophoudelijk geklop vanuit de muur van zijn slaapkamer, waarvan zijn ouders volhouden dat het zijn verbeelding is. Naarmate zijn angst en de terreur toeneemt, raakt Peter ervan overtuigd dat zijn ouders (Lizzy Caplan en Antony Starr) een vreselijk geheim voor hem verborgen houden en verliest hij al zijn vertrouwen in hen. Met behulp van Miss Devine (Cleopatra Coleman), de lerares van Peter, worden de duistere intenties van Peters ouders steeds duidelijker.

Regie
Samuel Bodin
Cast
Lizzy Caplan, Ellen Dubin, Steffanie Sampson, Antony Starr, Cleopatra Coleman, Woody Norman, Anton Kottas, Debora Zhecheva, Luke Busey, Jay Rincon, Jesse Vilinsky, Aleksandra Dragova, Aleksander Asparuhov, Jivko Mihaylov, James Robinson, Iliyan Nikolov, Victoria Velikova, Kate Nichols, Leah-Felicity Bay, Olivia Sussman, Debra Wilson.
Release
19.07.2023
Release NL
24.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Samuel Bodin | Scenario: Chris Thomas Devlin | Cast: Lizzy Caplan (Carol), Antony Starr (Mark), Woody Norma (Peter), Cleopatra Coleman (Miss Devine), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2023

Typecasting is wanneer een acteur steeds dezelfde soort rol krijgt aangeboden. Dat kan een acteur dwars zitten of die kan er glorieus in meegaan. In de serie The Boys speelt Antony Starr een onaantastbare superheld die toevallig ook psychopaat is: een uiterst verontrustend typetje. Dus voor de rol van dubieuze, intimiderende vader wisten de makers van Cobweb meteen bij wie ze aan moesten kloppen. Voor nu lijkt de beste man zich daar nog wel mee te vermaken.

Halloween nadert, en de ouders van kleine Peter beginnen zich wat nerveuzer te gedragen. Een stem die uit de muur lijkt te komen naast Peters slaapkamer - eentje die hij in de eerste instantie eng vindt, maar al gauw zelf gaat opzoeken - spoort hem aan om voor zichzelf op te komen. Dat lijkt de situatie te verergeren, maar het brengt hem wel dichter naar uitvogelen wat er precies aan de hand is binnen zijn gezin.

videotrailers & clips