Magnus

Magnus (2021)

Inspiratieloze, maar kleurrijke en weelderige animatiefilm van Chinese makelij.
play

8,1 details

  • 111 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • China

'Magnus' is een animatiefilm over Magnus, een Terracotta soldaat, die op een missie wordt gestuurd om het magische dier Kunlun te vinden. Hij wordt vergezeld door Jade, een ongewone metgezel uit een andere wereld. Samen trotseren ze gevaarlijke situaties ontmoeten ze magische wezens en worden ze geholpen door de grappige geit Berry en de pluizige gids Dodo. Terwijl Magnus en Jade verliefd worden, wordt hun tocht bedreigd door Generaal Jin, een duistere krijgsheer die vastbesloten is om Kunlun te onderscheppen en zijn magische krachten voor zijn eigen gewin te gebruiken.

Alt titel
Realm of Terracotta, Yong Zhi Cheng, The Last Warrior
Regie
Leon Ding
Yongchang Lin
Cast
Horace Cohen, Ellen Röhrman, Rik Sinkeldam, Andre Dongelmans, Andy van Veen, Merijn Oerlemans, Fred Butter, Chris Boike, Kieran Katarey, Joseph S. Lambert, Paul 'Maxx' Rinehart, Olivia Seaton-Hill, Xiao Tan, Paul Rosenboom, Loek van den Wijngaard, Michiel de Weerd, Ming Zhang, Nichalia Schwartz, Tinne Oltmans, Jeremie Vrielynck, Donny Ronny, Ziyu Zhou.
Release
20.06.2021
Release NL
27.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Leon Ding en Yongchang Lin | Scenario: Tiechi Cui, Pamela Hickey, Dennys McCoy | Cast (stemmen): Merijn Oerlemans (Magnus), Belinda Vermeer (Jade), Donny Ronny (generaal Jin), Ellen Röhrmann (Oma), Horace Cohen (Mark/Gong e.a.), André Dongelmans (Berry), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2022

Met een legertje computers lijkt het vandaag de dag een koud kunstje om een animatiefilm van speelfilmlengte uit de grond te stampen. Natuurlijk komt er wel wat meer bij kijken, maar het is wel een feit dat veel digitale animatieproducties zo op elkaar lijken dat ze volstrekt inwisselbaar zijn geworden. Zelfs Pixar laat de laatste jaren wat steken vallen. Het Chinese Magnus is de zoveelste animatiefilm zonder eigen smoel.

Het is natuurlijk niet zo'n vreemde gedachte dat de Chinese filmindustrie, waarvan we hier in het Westen maar heel weinig mee krijgen, zich eveneens stort op de animatiefilm. De potentiële doelgroep bestaat immers uit meer dan een miljard zielen. Omdat het land trots is op zijn eeuwenoude tradities heeft Magnus, dat in veel landen uitgaat onder de Engelse titel The Last Warrior, maar dat in de productie zelf wordt aangeduid met Realm of Terracotta, een klassieke Chinese setting.

videotrailers & clips