Juniper

Juniper (2021)

Laagdrempelig en aardig familiedrama.
play

6,7 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Nieuw-Zeeland
94 Min Nieuw-Zeeland

Sam (17), een rebelse depressieve tiener, moet noodgedwongen voor zijn vervreemde oma Ruth zorgen. Gebonden aan haar rolstoel en overspoeld door herinneringen aan haar tijd als oorlogsfotografe grijpt ze naar de fles. Langzaam maar zeker komen de twee ondanks Ruth’s woede-uitbarstingen en hun moeilijke karakters dichter tot elkaar. Met hun nieuw ontstane band bloeien ze allebei op en beteren ze zichzelf, tot de tijd ze inhaalt en ze de realiteit onder ogen moeten zien.

Regie
Matthew J. Saville
Cast
Charlotte Rampling, Marton Csokas, George Ferrier, Edith Poor, Cameron Carter-Chan, Carlos Muller, Tane Rolfe, Alexander Sharman.
Release
26.08.2021
Release NL
20.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthew J. Saville | Scenario: Matthew J. Saville | Cast: Charlotte Rampling (Ruth), George Ferrier (Sam), Marton Csokas (Robert), Edith Poor (Nurse Sarah) | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2021

Oma is altijd lief; ze zegt hoe knap je bent en hoe groot je bent geworden, kan heerlijk koken en houdt van simpele wandelingetjes in de natuur. Tenminste, zo is de typische oma. Maar Ruth is het compleet tegenovergestelde; ze is manipulatief, alcoholist en vooral bitter en koud. In andere woorden: een enorm rotwijf. Het is dan ook geen verrassing dat haar zoon Robert en kleinzoon Sam er niet om staan te springen als oma voor onbepaalde tijd bij hen intrekt.

Vooral Sam heeft het er moeilijk mee. Zijn moeder is onlangs overleden waardoor hij boos is op alles en iedereen. Zijn onvriendelijke oma is een makkelijk doelwit om zijn frustraties bij te uiten. Het enige is alleen: zij bijt terug. Als zijn vader een tijdje naar het buitenland vertrekt, moet hij gedwongen tijd aan Ruth besteden. Dat resulteert in een onverwachte maar hechte band tussen de twee.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Juniper Nieuwsberichten