Deze legendarische Britse actrice is vanaf nu eindelijk weer te zien in een hoofdrol

Deze legendarische Britse actrice is vanaf nu eindelijk weer te zien in een hoofdrol

Gaat dit haar (vermoedelijk laatste) comeback worden?

Misschien zegt haar naam je niet direct iets, maar haar karakteristieke gezicht zul je vast en zeker herkennen: Charlotte Rampling. Deze drietalige actrice/model/zangeres, die onlangs bijrollen had in Red Sparrow, Dune en Benedetta, is vandaag de dag uitgegroeid tot een icoon.

Nu heeft ze eindelijk weer eens een heerlijke hoofdrol te pakken in Matthew J. Saville zijn debuutfilm Juniper die reeds in 2021 al uitkwam, maar nu eindelijk ook bij ons te zien is op het grote scherm.

Plot
Sam, een rebelse en depressieve zeventienjarige, moet noodgedwongen voor zijn vervreemde oma Ruth zorgen. Gebonden aan haar rolstoel en overspoeld door herinneringen aan haar tijd als oorlogsfotografe grijpt ze naar de fles.

Langzaam maar zeker komen de twee ondanks Ruth's woede-uitbarstingen en hun moeilijke karakters dichter tot elkaar. Met hun nieuw ontstane band bloeien ze allebei op en beteren ze zichzelf, tot de tijd ze inhaalt en ze de realiteit onder ogen moeten zien.

Ontroerend tweespel
In de trailer kunnen we al zien dat dit een heerlijke tragikomedie wordt met sterke hoofdrollen voor zowel veteraan Rampling als de 'up-and-coming' George Ferrier.


Juniper is vanaf 20 juli te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair