Only You

Only You (2023)

Voorspelbaar melodrama kijkt lekker weg dankzij chemie hoofdrolspelers.
play

6,7 details

  • 92 Min
  • Romantiek
  • Nederland
92 Min Nederland

Elisabeth (Claire Bender) staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. Alles in haar leven gaat eigenlijk zoals het komt en je zou kunnen zeggen dat ze gelukkig is. Arthur (Egbert-Jan Weeber) staat op het punt alles achter zich te laten voor een lange reis. Als de twee elkaar ontmoeten, verandert alles. Niet in staat weerstand te bieden aan de enorme aantrekkingskracht, geven ze zich volledig over aan elkaar. Even bestaan hun plannen en de rest van de wereld niet meer; er is alleen nog maar die ander. Beseffend dat niets vanaf nu meer hetzelfde zal zijn, worden hun levens nogmaals compleet op z’n kop gezet wanneer Elisabeth ontdekt welk groot geheim Arthur met zich meedraagt.

Regie
Jonathan Elbers
Cast
Egbert Jan Weeber, Monic Hendrickx, Peter Paul Muller, Ergun Simsek, Claire Bender, Andre Dongelmans, Myrthe Burger, Alexander de Bruijn, Michael de Roos, Jennifer Welts, Abe Dijkman, Joep Vermolen, Joeri de Jong.
Release
10.08.2023
Release NL
10.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: | Jonathan Elbers |Scenario: Anna Pauwes | Cast: Claire Bender (Elisabeth), Egbert Jan Weeber (Arthur), Jennifer Welts (Anne), Andre Dongelmans (Harold), Monic Hendrickx (Moeder) | e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2023

Als jongste telg van een brave burgermans-familie uit Gouda heeft twintiger Elisabeth nooit zelf knopen hoeven doorhakken. Dat deden haar broers of ouders voor haar, leert de openingsscène van het romantische melodrama Only You. Dat ze gaat trouwen met jeugdliefde Koen is dus ook meer een logische optelsom dan een diep gekoesterde hartewens.

Als ze op haar vrijgezellenfeest de innemende Arthur tegen het lijf loopt, zet dat haar voorspelbare leventje totaal op zijn kop. Tegen beter weten in gaat Elisabeth met hem mee naar huis, waarop een zinderende one night stand van twee dagen volgt. Bezorgde telefoontjes van het thuisfront worden niet opgenomen, voor het eerst in haar leven volgt Elisabeth haar hart. Niks voor cynici, deze film, die begint als een standaard romkom, maar gaandeweg steeds melodramatischer wordt. De non-conformistische Arthur draagt namelijk een verdrietig geheim met zich mee.

videotrailers & clips