Small, Slow but Steady
Slepend en meeslepend, een Japans boksdrama met een klein hartje.
play

7,2 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Sport
  • Japan
  • Frankrijk
99 Min Japan

Keiko is een jonge vrouw met een gehoorbeperking en maar één droom: professioneel bokser worden. Ondanks de grote uitdaging spendeert ze elke vrije minuut in de ring, waar ze dankzij haar toegewijde coach haar mannetje staat. Maar wanneer haar vertrouwde boksclub dreigt te sluiten vanwege de pandemie en de kwakkelende gezondheid van haar coach, maakt een angst zich meester van Keiko. Haar grootste obstakel blijkt niet haar volgende gevecht, maar om zichzelf en haar drijfveer te begrijpen....

Alt titel
Keiko, Me Wo Sumasete
Regie
Shô Miyake
Cast
Makiko Watanabe, Tomokazu Miura, Hiroko Nakajima, Masaki Miura, Yuko Nakamura, Shinsuke Kato, Yukino Kishii, Shinichirô Matsuura, Himi Satô, Nobuko Sendô, Ryutaro Yasumitsu.
Release
12.02.2022
Release NL
20.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Shô Miyake | Scenario: Shô Miyake en Masaaki Sakai | Cast: Yukino Kishii (Keiko), Masaki Miura (Kobayashi), Shinichirô Matsuura (Matsumoto), Himi Satô (Seiji Ogawa), Hiroko Nakajima (Kiyomi Ogawa), Nobuko Sendô (Chiharu Sasaki), Tomokazu Miura (voorzitter Sasaki), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2022

Keiko bokst. Ze is jong en gedreven en ze heeft een flinke achterstand op haar tegenstanders. Want ze kan niet horen welke aanwijzingen haar coach haar toeroept, wat de scheidsrechter beveelt en wanneer de gong het einde van de ronde slaat. Doof zijn en boksen gaat moeilijk samen, maar Keiko heeft het weten te schoppen tot prof. En ze traint ontzettend hard. Maar hoe gedreven je ook bent, iedereen kan beginnen te twijfelen: zit ik wel op het juiste levenspad?

Small, Slow But Steady neemt lekker de tijd om te laten zien wat nou eigenlijk de kern van het verhaal is. Het duurt even voor begint te dagen wat hier aan de hand is, en vooral ook waar nou de spanning zit. Bovendien neemt de film je niet heel erg bij de hand. Hij dwingt je in de rol van observator. En al is de inzet klein, op het persoonlijke niveau van Keiko begrijp je uiteindelijk dat iemands hele wereld op het spel staat.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Small, Slow but Steady Nieuwsberichten