Nieuw topwerk uit Japan vanaf deze week te zien in de filmhuizen

Nieuw topwerk uit Japan vanaf deze week te zien in de filmhuizen

Een intiem portret: de Japanse 'Rocky'?

Ook deze week regent het weer topfilms in de bioscopen en filmhuizen. Voor de arthouse-liefhebbers is er al helemaal veel moois op komst.

We trappen deze nieuwe week af met het Japanse drama Small, Slow but Steady van filmmaker Shô Miyake. De film, die losjes op waargebeurde feiten is gebaseerd, werd door Kinema Junpo, Japans oudste filmmagazine, zelfs uitgeroepen tot de beste film van het jaar.

Verhaal
Keiko is een jonge vrouw met een gehoorbeperking en maar één droom: professioneel bokser worden. Ondanks de grote uitdaging spendeert ze elke vrije minuut in de ring, waar ze dankzij haar toegewijde coach haar mannetje staat.

Dan, wanneer haar vertrouwde boksclub dreigt te sluiten vanwege de pandemie en de kwakkelende gezondheid van haar coach, maakt angst zich meester van Keiko. Haar grootste obstakel blijkt niet haar volgende gevecht, maar om zichzelf en haar drijfveer te begrijpen.

16mm
In de trailer kunnen we al zien dat deze film op korrelige filmrol is gedraaid in plaats van een digitaal format, wat meewerkt aan het dromerige karakter van het werk; een absolute must-see in de cinema!


Small, Slow but Steady is vanaf 20 juli overal te zien.

NieuwsFilm

meest populair