Clean

Clean (2022)

Inspirerend succesverhaal over een sterke en humoristische transvrouw en haar 'traumareinigingsbedrijf'.
play

6,6 details

  • 92 Min
  • Documentaire
  • Australië
92 Min Australië

In de documentaire 'Clean' volgen we Sandra Pankhurst, een transgendervrouw met haar eigen schoonmaakbedrijf. Sandra en haar team maken de plekken schoon waar anderen hun handen niet aan willen branden, zoals plaatsen delict, zelfmoordlocaties en de huizen van mensen met een verzamelstoornis. Ze doen dit moeilijke werk zonder oordeel en met kameraadschap en humor, en geven zo hun klanten hoop. Maar als Sandra door ziekte haar geliefde bedrijf moet verlaten, besluit ze haar traumatische verleden onder ogen te zien en gaat ze op zoek naar haar biologische moeder.

Alt titel
The Cleaning Company
Regie
Lachlan Mcleod
Cast
Sandra Pankhurst.
Release
12.03.2022
Release NL
13.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Lachlan McLeod | Scenario: Sandra McLeod | Cast: Sandra Pankhurst | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2022

Na zijn missie om een gewone man beroemd te maken (Big in Japan), zet regisseur Lachlan McLeod zijn schijnwerpers op een minder vermakelijk fenomeen: 'trauma cleaning'. Oftewel: de grote schoonmaak na een ongeval, moord of zelfdoding. Geen leuk onderwerp, maar McLeod weet het te verpakken in een inspirerend verhaal over een oersterke transvrouw die haar leven ervoor gaf.

De grote ster van de film is Sandra Pankhurst. Haar levensverhaal bevat genoeg drama voor een hele film, maar de focus ligt daar niet op. Ze werd als jongetje geboren en direct ter adoptie afgestaan. Hij kwam terecht bij een gezin in een gewelddadige omgeving. Niet de beste start voor een kind dus. Later belandt ze als transvrouw in de prostitutie, een periode waar ze ook nare herinneringen aan heeft overgehouden.

videotrailers & clips