A Hundred Flowers
Alweer een Alzheimer-drama, maar nu met een Japans sausje en een uncanny valley.
play

6,6 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Japan
104 Min Japan

Op oudejaarsavond vindt Izumi zijn moeder Yuriko dwalend in het park. Na de diagnose dementie begint haar geest snel te vervagen. Izumi’s herinneringen aan zijn moeder staan echter in zijn geheugen gegrift. Het moment dat hij als kind dacht door zijn moeder in de steek te zijn gelaten, achtervolgt hem na al die jaren nog steeds. Terwijl Yuriko steeds verder verslechtert, worstelt Izumi met het feit dat hij zijn moeder kwijt zal raken. Dit keer voorgoed. Op zijn weg naar acceptatie, ontdekt Izumi Yuriko's geheime verleden en wie zijn moeder eigenlijk was.

Regie
Genki Kawamura
Cast
Yukiya Kitamura, Masatoshi Nagase, Yuka Itaya, Masami Nagasawa, Keishi Nagatsuka, Mieko Harada, Misuzu Kanno, Masaki Suda, Yumi Kawai, Amane Okayama.
Release
09.09.2022
Release NL
27.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Genki Kawamura | Scenario: Genki Kawamura en Genki Kawamura | Cast: Mieko Harada (Yuriko Kasai), Masaki Suda (Izumi Kasai), Yuka Itaya (Ayano Seki), Misuzu Kanno (Megumo Kudo), Yumi Kawai (Misaki Tanabe), Yukiya Kitamura (Tetsuya Osawa), Masami Nagasawa (Kaori), Masatoshi Nagase (Yohei Asaba), Keishi Nagatsuka (Masayuki Sato), Amane Okayama (Shotaro Nagai), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2022

Izumi zorgt niet zo goed voor zijn moeder Yuriko, die steeds duidelijker dement wordt. Nadat hij haar heeft opgehaald in een parkje - waar ze in het donker alleen aan het ronddwalen was - heeft hij duidelijk geen zin om te blijven plakken. Zelfs al heeft ze speciaal voor hem op Oudjaarsavond een maaltijd bereid. En hij lijkt al helemaal weinig zin te hebben om haar te vertellen dat zijn vrouw zwanger is. Maar langzaam maakt A Hundred Flowers duidelijk dat hij daar een reden voor heeft.

Alzheimer-drama's zijn de afgelopen jaren vaak in de prijzen gevallen, zoals bijvoorbeeld Still Alice en The Father. En deze nieuwe Japanse aanwinst in het subgenre doet zeker denken aan die twee titels, maar dan met een interessante extra dimensie: dat we nu door een Aziatische lens mogen kijken. Zaken als schande, emotie en familie hebben nou eenmaal een andere lading in de Japanse cultuur. Wat hoor je te doen? Wat mag je wel en niet laten blijken?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

A Hundred Flowers Nieuwsberichten