Quand tu seras grand
Neem een zakdoekje mee voor deze emotionele komedie.
play

6,1 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
100 Min Frankrijk

Yannick (Vincent Macaigne) is verzorger in een woonzorgcentrum. Ondanks de werkdruk en de budgettaire beperkingen, blijft hij zich over de ouderen ontfermen met een aanstekelijk humeur en de nodige humor. Maar wanneer hij gedwongen wordt de eetzaal te delen met jonge leerlingen van de school in de buurt en hun begeleidster Aude (Aïssa Maïga), wordt de situatie nog ingewikkelder. Hun komst zet zijn leven en dat van de ouderen helemaal op z'n kop...

Alt titel
Big Kids
Regie
Andréa Bescond
Eric Métayer
Cast
Christian Sinniger, Marie Gillain, Dominique MacAvoy, Bernard Bloch, Vincent Macaigne, Aïssa Maïga, Carole Franck, Eric Métayer, Evelyne Istria, Soumaye Bocoum, Kristen Billon, Sylvie Artel, Peri Bourgogne, Juno Métayer, Anton Métayer, Inès Limbourg, Chiara Pirès Dière, Isis Montanier.
Budget
$ 4.200.000
Release
10.03.2023
Release NL
13.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Andréa Bescond, Eric Métayer | Scenario: Andréa Bescond, Eric Métayer | Cast: Vincent Macaigne (Yannick), Aïssa Maïga (Aude), Christian Sinniger (Yvon Leroux), Evelyne Istria (Gigi Leroux), Kristen Billon (Brieuc), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Een bejaardentehuis wordt gedwongen hun kantine te delen met een basisschoolgroep. Ondanks de hoge werkdruk en budgetbeperkingen, weet verzorger Yannick met een goed humeur en wat humor er het beste van te maken. Tot grote spijt van de gepassioneerde verzorger brengt de komst van de basisschoolleerlingen en hun juf Aude de nodige complicaties en onrust met zich mee. Toch brengt deze jeugdige aanwezigheid het hoognodige leven in de brouwerij, wat zorgt voor een warm, grappig, maar ook hartverscheurend verhaal.

Quand Tu Seras Grand weet al gauw het hart van de kijker te veroveren door de bejaarden en de kinderen hetzelfde niveau van humor mee te geven. Zo wordt in een van de eerste scènes de herrieschopper van de klas belaagd door bejaarden die broodballetjes naar hem gooien. Dit hele tafereel legt ook meteen bepaalde kanten van de hoofdpersonen bloot. Verzorger Yannick raakt al gauw geïrriteerd en juf Aude kan de humor er nog wel van inzien. Met deze geinige opening en door middel van slim camerawerk, legt de film direct uit wat hij in petto heeft.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Quand tu seras grand Nieuwsberichten