Deze spiksplinternieuwe Franse tragikomedie gaat onze harten veroveren

Deze spiksplinternieuwe Franse tragikomedie gaat onze harten veroveren

Een warme film waarin twee werelden samenkomen.

Hoe mooi is het als je met je echtgenoot samen films regisseert en schrijft? Het Franse regisseurs- en schrijversduo Andréa Bescond en Eric Métayer doet dit al vijf jaar lang.

In 2018 gooiden het filmmakersstel hoge ogen met hun debuut Les Chatouilles (Little Tickles) op het Filmfestival van Cannes en met Quand Tu Seras Grand (Big Kids) is het duo nu terug met nóg een Franstalige topfilm.

Plot
Yannick is verzorger in een woonzorgcentrum. Ondanks de werkdruk en de budgettaire beperkingen blijft hij zich over de ouderen ontfermen met een aanstekelijk humeur en de nodige humor.

Als hij plots gedwongen wordt de eetzaal te delen met jonge leerlingen van de school in de buurt en hun begeleidster Aude, wordt de situatie ingewikkelder. Hun komst zet zijn leven en dat van de ouderen helemaal op z'n kop. Toch blijken de kinderen dat leven weer kleur te geven.

Frans en bitterzoet
We zien in de trailer dat dit een mooie mix wordt van komedie en tragedie over het actuele thema van het personeelstekort van de zorg in Frankrijk (wat natuurlijk vrijwel even actueel in ons land is).


Quand Tu Seras Grand is vanaf 13 juli te zien in het filmhuis.

NieuwsFilm

meest populair