Gold Brick

Gold Brick (2023)

5,6 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
95 Min Frankrijk

In de Franse stad Chartres regeert al generaties lang de familie Breuil, die aan het roer staat van een groot parfumconcern. Lichtjaren verwijderd van de wereld van luxe, kan Daniel Sauveur de opzichtige rijkdom van de Breuils niet langer verdragen en neemt hij zijn toevlucht tot kleinzielige plannetjes om rond te komen. Wanneer het project dat hij met zijn jeugdvriend had gepland door de familie wordt gesaboteerd, heeft hij maar één ding in zijn hoofd: wraak. Daniel slaagt erin om aangenomen te worden bij de familiefabriek en overtuigt zijn collega's om een deel van de voorraad te stelen en de machtigste dynastie van de stad ten val te brengen.

Regie
Jérémie Rozan
Cast
Grégoire Colin, Stefan Wojtowicz, Youssef Hajdi, Slimane Dazi, Antoine Gouy, Nina Meurisse, Camille Solal, Ludovik Day, Madeleine Baudot, Raphaël Quenard, Foued Nabba, Irina Muluile, Igor Gotesman, Agathe Rousselle, Younes Boucif, Walid Ben Mabrouk, Yohan Silasi, Yann Silasi.
Release
06.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jérémie Rozan | Scenario: Jérémie Rozan | Cast: Raphaël Quenard (Daniel), Agathe Rousselle (Virginie), Igor Gotesman (Scania), Antoine Gouy (Patrick Breuil), Youssef Hajdi (Ange), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2023

Daniel woont in een Frans stadje waar de schatrijke familie Breuil de dienst uit maakt: ze zijn eigenaar van een gigantisch distributiecentrum waar hij zelf noodgedwongen moet werken. Toch leert hij hierdoor hoe hij onopgemerkt kan snoepen van de rijkdom. Samen met zijn beste vriend Scania begint hij flessen parfum te stelen die worden verkocht op de markt, maar al gauw begint de kleine misdaad uit zijn voegen te barsten.

CASH duurt slechts anderhalf uur, maar er gebeurt veel. Alleen al de introductie van Daniel en de familie Breuil flitst voorbij, maar het is allemaal prima te volgen - inclusief de informatie dat dit verhaal over kapitalisme gaat. Niet heel breed of diepgaand, maar toch. Het Franse stadje is de wereld, en het distributiecentrum staat voor de globale markt. Redelijk zwart-wit, maar toch fijn dat het meer gaat worden dan een inhoudsloze misdaadfilm.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Gold Brick Nieuwsberichten