Nothing to Laugh About
Tragische komedie zet de tegenstellingen tussen humor en ziekte te veel aan, en neigt daardoor naar effectbejag.
play

6,4 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Noorwegen
107 Min Noorwegen

Er valt inderdaad niets te lachen als op één dag je vriendin het uitmaakt, je show wordt gecanceld en je van de dokter hoort dat je botkanker hebt. Het overkomt de ooit succesvolle stand-up comedian Kasper Berntsen, die zich met frisse tegenzin aanmeldt bij een praatgroep van mede-kankerpatiënten. Met ondersteuning van zijn manager en nieuwe vriendin Maria, krabbelt Kasper weer overeind en blijkt zijn carrière als komiek juist door zijn ziekte een welkome oppepper te krijgen.

Alt titel
Ingenting å Le Av
Regie
Petter Næss
Cast
Odd-Magnus Williamson, Anne Marie Ottersen, Andrine Sæther, Sara Khorami, Øystein Martinsen, Dag Håvard Engebråten, Jan Gunnar Røise, Ravdeep Singh Bajwa, Tommy Karlsen, Ane Skumsvoll, Jonis Josef, Karoline Krüger, Ebba Steenstrup Såheim, Ylva Bjørkaas Thedin, Penda Faal, Lockman Myran, Marlene Stavrum, Lavleen Kaur.
Release
10.09.2021
Release NL
10.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Petter Næss | Scenario: Odd-Magnus Williamson | Cast:: Odd-Magnus Williamson (Kasper), Sara Khorami (Maria), Øystein Martinsen (Erik Elisabeth), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2021

"Je bent een komiek en er lachte niemand", krijgt de hoofdpersoon van Nothing to Laugh About na een mislukt stand-up-optreden te horen. Kasper wordt gedegradeerd tot publiek-opwarmer, waarna een onverwachte diagnose zijn leven verder op zijn kop zet: de komiek is terminaal ziek. Een tragikomisch vervolg ligt dan voor de hand, maar de combinatie van humor en ziekte is en blijft een lastige. Deze Noorse tragikomedie maakt zo opzichtig gebruik van de vele tegenstellingen dat de geloofwaardigheid al snel in het geding komt.

Een vroege scène laat nog het best zien hoe de tegenstellingen in Nothing to Laugh About vorm krijgen. Kasper, terneergeslagen door zijn podiumafwijzing en het vreselijke persoonlijke nieuws, begint zijn act met een muts op zijn hoofd en een zwaar gemoed. Als hij na een moeizaam begin niet meer uit zijn woorden komt, begint iemand uit het publiek hem belachelijk te maken, waarop Kasper de confrontatie aangaat en de muts van zijn hoofd trekt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Nothing to Laugh About Nieuwsberichten