Riceboy Sleeps
Empathisch drama over een Koreaanse migrante en haar zoon mist soms focus.
play

7,6 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Historisch
  • Canada

Alleenstaande moeder So-Young brengt haar puberzoon Dong-Hyun groot in de buitenwijken van Canada. Hoewel ze voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea. Maar Dong-Hyun wordt steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader. Als ze door onverwachts nieuws terugkeren naar Zuid-Korea, komen ze eindelijk weer in aanraking met hun roots en is het tijd om trauma’s uit het verleden onder ogen te komen.

Regie
Anthony Shim
Cast
Anthony Shim, Hunter Dillon, Jong-ryol Choi, Yong-nyeo Lee, Vanessa Przada, Kendra Anderson, Ryan Robbins, Eric Keenleyside, John Cassini, Sawyer Fraser, Choi Seung-yoon, Ethan Hwang, Dohyun Noel Hwang, Jerina Son, Kang In Sung, Tristan Ranger, Aiden Finn, Wanda Ayala.
Release
11.09.2022
Release NL
10.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Anthony Shim | Scenario: Anthony Shim | Cast: Choi Seung-yoon (So-Young), Ethan Hwang (Dong-Hyun), Dohyun Noel Hwang (Kleine Dong-Hyun), Anthony Shim (Simon), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2022

Regisseur Anthony Shim baseerde zich voor Riceboy Sleeps deels op zijn eigen ervaringen als Koreaanse migrantenzoon. De sfeer komt dan ook authentiek over. So-Young werkt hard om een leven op te bouwen met haar zoon Dong-Hyun in het Canada van de jaren 90. Na een rake jeugdepisode met racistische pesterijen volgt de film Dong-Hyuns tienerjaren waarin hij, inmiddels onder de naam David, een vaderfiguur mist. So-Youngs nieuwe liefde Simon (Shim zelf) lukt het niet die te zijn. Dong-Hyuns zoektocht naar zijn identiteit zorgt voor aanvaringen met zijn moeder, die op haar beurt kampt met haar gezondheid.

In navolging van de eveneens Koreaans-Canadese film In Between Days geeft Riceboy Sleeps ook een prangende blik op een leven met wortels op de ene plek en een thuishaven in de andere. Shim duikt vol overgave in ongemakkelijke situaties. In lange takes beweegt de camera overal naartoe waar het een pijnlijke beeld kan vinden. Van het huis tot de school ademen zo de ruimtes, bijvoorbeeld wanneer tijdens een ontbijt langzaamaan de gemoederen hoog oplopen. De korrelige beelden, door de opnames op 16mm-film, geven de gebeurtenissen een zweem van nostalgie, op zijn sterkst in een te groots aangezet tracking shot van een kleine rennende Dong-Hyun.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Riceboy Sleeps Nieuwsberichten