Filmfestivaltopper op komst: 'Riceboy Sleeps' na prijzenregen nu in Nederlandse bioscopen

Filmfestivaltopper op komst: 'Riceboy Sleeps' na prijzenregen nu in Nederlandse bioscopen

27 filmprijzen zijn al op zak!

Verhalen van filmmakers van (Zuid-)Koreaanse afkomst met thema's als identiteits- en cultuurcrisis zien we de afgelopen tijd veel voorbijkomen op het grote doek. Zo was er vorige maand nog het coming-of-age drama The Quiet Migration (wat wellicht hier en daar nog te zien is in een filmhuis!).

Deze maand, sterker nog, deze week kunnen we opnieuw genieten van een werk met een soortgelijk thema. Met zijn tweede langspeler Riceboy Sleeps levert schrijver/regisseur Anthony Shim wederom een ijzersterk drama aan ons af.

Verhaal
Alleenstaande moeder So-Young brengt haar puberzoon Dong-Hyun groot in een buitenwijk van Canada. Hoewel ze voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea.

Toch wordt zoon Dong-Hyun steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader. Als ze door onverwacht nieuws samen terugkeren naar Zuid-Korea, komen ze eindelijk weer in aanraking met hun roots en is het tijd om trauma's uit het verleden onder ogen te komen.

Zonnig Zuid-Korea
In de trailer zien we, naast alle opgesomde festivalprijzen, dat er een bitterzoet, retrospectief en ingetogen geschoten kunstwerkje op ons te wachten staat.


Riceboy Sleeps is vanaf 10 augustus overal te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair