Unruly

Unruly (2022)

Indringende situatieschets van een heropvoedingsinstituut in het Denemarken van de jaren dertig.
play

7,0 details

  • 135 Min
  • Drama
  • Denemarken
135 Min Denemarken

Jaren ’30, Denemarken. De jonge Maren wordt door de overheid als losbandig en ongemanierd gezien. Uit angst dat haar gedrag anderen zal beïnvloeden, wordt ze naar een vrouweninstelling op het eilandje Sprogø gestuurd. Daar leert ze zich als een deftige dame te gedragen. Haar kamer deelt ze met Sørine, die reeds in het keurslijf is geperst. Maar Maren is niet van plan zich aan de regels te houden met alle gevolgen van dien.

Regie
Malou Reymann
Cast
Lene Maria Christensen, Anders Heinrichsen, Danica Curcic, Viilbjørk Malling Agger, Nanna Schaumburg-Muller, Jessica Dinnage, Emilie Kroyer Koppel, Amalie Drud Abildgaard, Line Falcon, Aya Grann, Josephine Grau, Selma Kjær Kuscu, Clint Ruben, Søs Sif Thiele.
Release
09.03.2023
Release NL
24.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Malou Reymann | Scenario: Malou Reymann en Sara Isabella Jønsson Vedde | Cast: Emilie Kroyer Koppel (Maren), Jesscia Dinnage (Sørine), Lena Maria Christensen (Nielsen), Amalie Drub Abildgaard (Elise), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2022

Het schokkende en indringende Deense drama Unruly sluit af met pijnlijke statistieken. In de inrichting op het eiland Sprogø, dat halverwege de zeestraat tussen de twee grootste eilanden van Denemarken ligt, werden tussen 1923 en 1961 duizenden vrouwen gedwongen opgenomen en gesteriliseerd.

De tweede speelfilm van regisseur Malou Reymann is gesitueerd in 1933 in een tijd waarin de vrouw bitter weinig over zichzelf en haar eigen lichaam te vertellen had. We maken kennis met de losbandige Maren die er door haar buren bij wordt gelapt omdat ze zich kennelijk onbehoorlijk gedraagt. Een avondje dansen met haar beste vriendin en een seksuele escapade met een wat oudere man deden haar de das om.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Unruly Nieuwsberichten