57 Seconds

57 Seconds (2023)

Ondanks de aanwezigheid van Morgan Freeman wordt de zoveelste tijdreisthriller geen tijdloze klassieker.
play

5,0 details

  • 99 Min
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Wanneer een techblogger een interview krijgt met een techgoeroe en een aanval op hem stopt, vindt hij een mysterieuze ring die hem 57 seconden terugvoert naar het verleden.

Regie
Rusty Cundieff
Cast
Morgan Freeman, Greg Germann, Marcus Lyle Brown, Marcus Brown, Josh Hutcherson, Griff Furst, Sammi Rotibi, David Kallaway, Bevin Bru, Lovie Simone, Aaron Jay Rome, Lucius Baston, Kenneth Kynt Bryan, Mary Drew Ahrens, Matthew Jayson Cwern, Valerie Lamb, Mark Jacobson, Thomas P. Vitale, Jeff Chase, Rusty Cundieff, Dickson Obahor.
Release
29.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Rusty Cundieff | Scenario: Macon Blair Cast: Josh Hutcherson (Franklin Fox), Morgan Freeman (Anton Burrel), Greg Germann (Sig Thorenson), Lovie Simone (Jala), Bevin Bru (Rene Renzler), Sammi Rotibi (Calvert), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2023

Sciencefictionfilms met een tijdreiselement zijn zo talrijk, dat iedere variatie op dit thema al eens geprobeerd lijkt. In 57 Seconds wordt de tijdreisklok op een schamele zevenenvijftig seconden gezet. Toch kan er een hoop gebeuren in een kleine minuut. Maar de vraag is of deze film met een budget van slechts 7,7 miljoen dollar die kostbare seconden weet te benutten om iets verrassends neer te zetten.

Op papier zou dat moeten lukken, met een script dat gebaseerd is op een verhaal van gerenommeerd sciencefiction schrijver E.C. Tubb en een getalenteerde cast. Het draait in 57 Seconds om Franklin Fox, een techblogger die backstage sluipt op een conferentie van CEO en gezondheidsgoeroe Anton Burrel, in de hoop een interview met hem te regelen. Net nadat Burrel op Steve Jobs-achtige wijze zijn nieuwste gezondheidsgadget heeft gepresenteerd, weet Franklin op het nippertje een aanslag op hem te verijdelen. In de verwarring daarna vindt Franklin een ring die hem in staat stelt oneindig vaak zevenenvijftig seconden terug te reizen in de tijd. Na gebruik moet de ring wel weer even opladen voor een volgende poging. Waarom zevenenvijftig seconden? Niemand die het weet.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

57 Seconds Nieuwsberichten