Sitting in Bars with Cake
Rommelige en ongebalanceerde boekverfilming weet pas halverwege echt te raken.
play

6,0 details

  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

De beste vriendinnen Jane en Corinne navigeren als twintigers door het leven in Los Angeles. Corinne, de ultieme extravert, overtuigt Jane, een verlegen maar buitengewoon getalenteerde thuisbakster, om een jaar lang taarten te bakken en mee te nemen naar bars. Het is de bedoeling dat ze op deze manier mensen ontmoet en zelfvertrouwen opbouwt. Tijdens dit jaar krijgt Corinne een levensveranderende diagnose en het tweetal wordt geconfronteerd met een uitdaging zoals ze nog nooit eerder hebben meegemaakt.

Regie
Trish Sie
Cast
Bette Midler, Ron Livingston, Navid Negahban, Yara Shahidi, Maia Mitchell, Adina Porter, Odessa A’zion, Rish Shah, Aaron Dominguez, Will Ropp, Charlie Morgan Patton, Martha Kelly, Simone Recasner, Diep Tran, Reshma Gajjar, Kayla Njeri, Jeremy Olson, Andrew Goetten.
Release
07.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Trish Sie | Scenario: Audrey Schulman | Cast: Yara Shahidi (Jane), Odessa A'zion (Corinne), Bette Midler (Benita), Ron Livingstone (Fred), Martha Kelly (Ruth), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2023

De liefde van de man gaat door de maag. Met die gedachte is voedingsblogger en schrijver Audrey Schulman jaren geleden aan het bakken geslagen. Haar gedachte was om elke week met een andere taart in een café te gaan zitten in de hoop een leuke man aan de haak te slaan. Het leven in de grote stad kan namelijk best eenzaam zijn en het vinden van een geschikte wederhelft een grote opgave. Haar boek Sitting in Bars with Cake: Lessons and Recipes from One Year of Trying to Bake My Way to a Boyfriend is nu verfilmd.

Schulman schreef zelf het scenario en verweefde haar bakavonturen met een persoonlijk drama. Rechtenstudent Jane, zeer losjes gebaseerd op Schulman, verhuist met haar bestie Corinne van New York naar Los Angeles. Terwijl Corinne een carrière probeert op te bouwen op de marketingafdeling van een grote maatschappij, heeft Jane een bijbaantje in de postkamer. Om de sleur van het werken en studeren te doorbreken gooit ze graag een taart in de oven.

videotrailers & clips