Ehrengard: The Art of Seduction
Deense liefdeskomedie gesitueerd in een fictief groothertogdom is net zo pijnlijk als op een Legosteentje stappen.
play

5,3 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Denemarken
94 Min Denemarken

In het sprookjesachtige koninkrijk Babenhausen wordt Cazotte, een jonge en zelfbenoemde liefdesdesdesdesdeskundige, ingehuurd door de intrigerende groothertogin om haar aan een erfgenaam te helpen. Terwijl ze op zoek gaat naar een geschikte toekomstige prinses, leert Cazotte de verlegen en introverte kroonprins de kunst van het verleiden en vrijen. Maar hun plan loopt al snel spaak wanneer een buitenechtelijke erfgenaam wordt verwekt en de koninklijke familie haar toevlucht moet zoeken in het kasteel van Rosenbad. Hier, terwijl rivalen binnen de koninklijke familie aan hun plan werken, wordt Cazotte zelf verliefd op Ehrengard, het bruidsmeisje, en leert hij gaandeweg dat hij eigenlijk helemaal geen expert in de liefde is.

Alt titel
Ehrengard: Forførelsens Kunst
Regie
Bille August
Cast
Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Emilie Kroyer Koppel, Jacob Lohmann, Christopher Læssø, Alice Bier Zanden, Sara-Marie Maltha, Paul Hüttel, Alban Lendorf, Emil Aron Dorph, Jakob Højlev Jørgensen, Kit Eichler, Lone Rødbroe.
Release
14.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Bille August | Scenario: Anders Frithiof August | Cast: Mikkel Boe Følsgaard (Cazotte), Sidse Babett Knudsen (Groothertogin), Emil Aron Dorph (Prins Lothar), Alice Bier Zanden (Ehrengard), Emilie Kroyer Koppel (Prinses Ludmilla), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2023

In het fictieve achttiende-eeuwse Babenhausen spreekt niet alleen iedereen Deens, maar is het ook een slangenkuil van jewelste. De groothertogin verveelt zich een ongeluk en valt tijdens het eeuwig stilzitten voor portretschilder Cazotte. Door zijn mierzoete praatjes en romantische inborst beseft de heerseres dat ze de kunstenaar best eens in kan zetten om het voortbestaan van de familieheerschappij zeker te stellen.

De jonge prins Lothar heeft namelijk totaal geen interesse in het andere geslacht, laat staan de liefde. Nu is de snelheid waarmee Cazotte hem de kunst van het verleiden bijbrengt nog de minste van de problemen waar Ehrengard: Forførelsen Kunst mee kampt. Als Lothar eenmaal een vrouw aan de haak heeft geslagen dient zich vrij snel een probleem aan: zijn aanstaande is al zwanger voor het huwelijk is voltrokken. Cazotte gooit het op een wedje met de groothertogin om deze schande de kop in te drukken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Ehrengard: The Art of Seduction Nieuwsberichten