Deze intieme film op Netflix grijpt de kijkers direct bij hun strot

De Deense film Ehrengard: The Art of Seduction knalt de Netflix Top 10 binnen.


De Netflix Top 10 bestaat zeker niet alleen uit Amerikaanse films. Er verschijnen namelijk doorlopend films uit uiteenlopende windstreken. Nu komt de Deense romantische komedie Ehrengard: The Art of Seduction binnen op de derde stek.

De film - ook bekend onder de titel Ehrengard: Forførelsens Kunst - is een Netflix Original en werd geregisseerd door Bille August. Netflix omschrijft de film zelf als "intiem, romantisch" en "historisch" en je ziet rollen van onder andere Mikkel Boe Følsgaard, Sidse Babett Knudsen en Alice E. Bier Zandén.

Wisselende ontvangst
De IMDb staat voorlopig op slechts een 5,5/10 na 154 stemmen. De eerste media-recensies zijn ook wat wisselend, maar er zijn zeker liefhebbers te vinden.

De recensent van Veronica schrijft bijvoorbeeld: "Voor wie een modern sprookje zoekt is dit de ware. Ehrengard: Forførelsens Kunst ziet er prachtig uit en weet meestal een goede balans te vinden tussen kostuumdrama en romcom. De film zit vol interessante wendingen waardoor je begrijpt waarom het boek al sinds de jaren 60 een hit is."

Nu op Netflix
Wil je Ehrengard: The Art of Seduction graag zien, dan vind je de film nu hier op Netflix.


In het sprookjeskoninkrijk Babenhausen wordt een jonge, zelfbenoemde expert in de liefde, Cazotte, ingehuurd door de sluwe groothertogin om haar te helpen een erfgenaam te vinden. Terwijl ze op zoek gaat naar een geschikte toekomstige prinses, leert Cazotte de schuchtere en introverte kroonprins de kunst van het verleiden en de liefde bedrijven.

Verliefd
Maar hun plan loopt al snel spaak, wanneer een buitenechtelijke erfgenaam wordt verwekt en de koninklijke familie haar toevlucht moet zoeken in het kasteel van Rosenbad. Terwijl de rivalen van de koninklijke familie hun plan op de spits drijven, wordt Cazotte zelf verliefd op Ehrengard, het hofmeisje, en komt hij er geleidelijk achter dat hij eigenlijk helemaal geen expert in de liefde is.

NieuwsFilm

meest populair