Het brein en het hart vechten om de aandacht in dit onoverzichtelijke Italiaanse drama.
play

6,4 details

  • 126 Min
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
126 Min Italië

Als kind brengt Marco de zomers van zijn jeugd door aan de Toscaanse kust. Daar groeit hij op, wordt hij verliefd, maar moet hij ook om leren gaan met een groot verlies. Als volwassen man leeft Marco tussen Rome en Parijs als gerespecteerd arts. Ondertussen ziet hij zijn dochter opgroeien en komt hij een oude geliefde tegen. Ondanks vreugde en verdriet vindt hij zijn evenwicht.

Alt titel
Il Colibrì
Regie
Francesca Archibugi
Cast
Bérénice Bejo, Pierfrancesco Favino, Valeria Cavalli, Nanni Moretti, Kasia Smutniak, Laura Morante, Sergio Albelli, Pietro Ragusa, Benedetta Porcaroli, Massimo Ceccherini, Francesco Centorame, Marilena Anniballi, Elisa Fossati, Rausy Giangaré, Alessandro Tedeschi, Lorenzo Mellini, Niccolò Profeti, Fotinì Peluso.
Release
14.10.2022
Release NL
21.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Francesca Archibugi | Scenario: Francesca Archibugi, Laura Paolucci en Francesco Piccolo | Cast: Pierfrancesco Favino (Marco Carrera), Nanni Moretti (Daniele Carradori), Kasia Smutniak (Marina Molitor), Bérénice Beto (Luisa Lattes), Laura Morante (Letizia Carrera), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2022

Met de chronologie in films, series en boeken moet je zeer zorgvuldig omspringen. Niemand wordt heel blij van een inspiratieloze en-toen-en-toen-aanpak waarin gebeurtenissen keurig na elkaar plaatsvinden. Vaak is het wel de meest effectieve vertelstijl omdat je dan makkelijk meegaat in de ontwikkeling van een personage. Ga je de tijd omgooien dan is het oppassen geblazen.

Bij het Italiaanse drama Il Colibrì van Francesca Archibugi, dat gebaseerd is op een boek van Sandro Veronesi, lijkt de wil om alles in de juiste volgorde te vertellen zo tegen te staan dat het een doel op zich is geworden het anders te doen. De verwarring is al compleet als de eerste scènes over het scherm zijn gerold. Er is geen tijd om te wennen aan de personages, hun onderlinge relaties en hun omstandigheden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Hummingbird Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.