Deze Italiaanse topacteur gaat erg lekker en is opnieuw te zien in de bioscoop

Il Colibrì springt tussen heden en verleden, en vangt het leven van drie generaties in dit sterke Italiaans familie epos.


De Romeinse acteur Pierfrancesco Favino blijft maar aan de weg timmeren. Vorige maand was hij al te zien in de topthriller L'Ultima Notte di Amore en nu ook in het straffe Italiaanse familiedrama Il Colibrî. De film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto en was de openingsfilm van het prestigieuze Filmfestival van Rome.

De film is gebaseerd op de internationale bestseller De kolibrie van Sandro Verones. Regisseuse Francesca Archibugi zet met een echte sterrencast een gelaagd, Italiaanse drama neer over familie, liefde en de kracht van het leven.

Het verhaal
Als kind brengt Marco (Favino) de zomers van zijn jeugd door aan de Toscaanse kust. Daar groeit hij op, wordt hij verliefd, maar moet hij ook om leren gaan met een groot verlies. Als volwassen man leeft Marco tussen Rome en Parijs als gerespecteerd arts.

Ondertussen ziet hij zijn dochter opgroeien en komt hij een oude geliefde tegen. Ondanks vreugde en verdriet vindt hij zijn evenwicht. Net als een kolibrie.

Mooi gedraaid en gespeeld
In de trailer kunnen we zien dat dit weer een echte 'acteursfilm' wordt waar alle leden van de Italiaanse familie alle ruimte krijgen van de regisseuse om hun spelkunsten te tonen.


Il colibrì is vanaf 21 september te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair