Internationale topacteur speelt hoofdrol in gloednieuwe, retespannende arthouse-thriller

Internationale topacteur speelt hoofdrol in gloednieuwe, retespannende arthouse-thriller

De perfecte mix van actie en arthouse!

Pierfrancesco Favino. Zijn naam zegt je wellicht niet meteen iets, maar het gezicht van deze Romein zal je ongetwijfeld langs hebben zien komen in Hollywood-blockbusters als The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, Angels & Demons en World War Z.

Vanaf deze week kunnen we opnieuw van Favino op het grote doek gaan genieten, maar dit keer speelt hij een thuiswedstrijd in de Italiaanse topthriller L'Ultima Notte di Amore. Dit nieuwe werk van schrijver/regisseur Andrea Di Stefano doet het bij zowel critici als de 'gewone kijker' héél erg goed.

Plot
Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech. Na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière, zo schrijft hij, heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Wat hij dan nog niet weet is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden.

Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, zijn onafscheidelijke vriendschap met zijn maatje en collega Dino, en zelfs zijn eigen leven. In deze laatste nacht als agent komt alles samen en zal Amores leven voorgoed veranderen.

Plottwists
In de trailer wordt nog niet veel duidelijk over het verhaal, maar we kunnen al wel constateren dat dit een zeer spannend nachtelijk avontuur door Milaan gaat worden met diverse onverwachte wendingen.


L'Ultima Notte di Amore is vanaf 10 augustus te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair