The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)

Unmask the new evil.

Stroef geregisseerd, duisterder vervolg op de eerste Narnia-film.
play

6,4 details

 • 150 Min
 • Actie
 • Avontuur
 • Fantasy
 • Thriller
 • Familiefilm
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten
 • Polen
 • Slovenië
 • Tsjechië
150 Min Verenigd Koninkrijk

De Pevensie kinderen zijn op magische en mysterieuze wijze getransporteerd van Engeland naar het land van Narnia. Daar vindt een spannend en gevaarlijk nieuw avontuur plaats. Het doorzettingsvermogen, de hoop en moed van de kinderen worden dit keer nog meer op de proef gesteld. De vier kinderen zullen snel een indrukwekkend karakter ontmoeten waar ze nog niet eerder kennis mee hebben gemaakt: Narnia's gerechtvaardige erfgenaam op de troon. De jonge Prins Caspian. De prins wordt gedwongen zich te verschuilen voor zijn oom Miraz die hem wil vermoorden. Zijn oom heeft liever dat zijn eigen zoon op de troon komt te zitten.

Regie
Andrew Adamson
Cast
Peter Dinklage, Warwick Davis, Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes, Pierfrancesco Favino, William Moseley, Sergio Castellitto, Anna Popplewell, Simón Andreu, Predrag Bjelac, Damián Alcázar, Cornell John, Vincent Grass, Alicia Borrachero.
Budget
$ 225.000.000
Opbrengst
$ 419.651.413
Release
16.05.2008
Release DVD
09.12.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Adamson | Cast: Ben Barnes (Prins Caspian), Georgie Henley (Lucy Pevensie), Skandar Keynes (Edmund Pevensie), William Moseley (Peter Pevensie), Anna Popplewell (Susan Pevensie), Peter Dinklage (Trumpkin) e.a. | Speelduur: 147 minuten | Jaar: 2008

De nieuwste film in de Narnia-reeks (er staan nog vijf in de planning), The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, is grofweg wat The Two Towers voor de Lord of the Rings-trilogie was: minder avontuur, minder ontdekking, minder nieuwe fantastische wezens, maar meer grote veldslagen. Daar waar The Two Towers echter duidelijk onderdeel van de trilogie uitmaakte, staat Prince Caspian meer op zichzelf en heeft als vervolg beduidend minder waarde. De fantasiecharmes van de eerste film ontbreken grotendeels en de epische grootsheid waar men duidelijk voor gaat komt nooit echt tot volle wasdom.

Dat is te wijten aan de vrij stroeve regie van Andrew Adamson die er met alle goede bedoelingen en vele kraanshots niet in slaagt iets bijzonders van de slag- en slachtvelden te maken. Hij streeft duidelijk naar een luisterrijk epos, maar heeft daar het benodigde talent noch de visie voor, de mooie plaatjes van het Nieuw-Zeelandse landschap ten spijt. De dertien in een dozijn orkestmuziek die bij dit genre standaard is roept ook niet bepaald gevoelens van ontzag op. Muzikaal dieptepunt is de weke moderne popballade die de laatste scène begeleidt en tranen moet trekken. De film voelde al niet aan als fantasiefilm, laat staan als overtuigend historisch epos, maar deze druppel doet de emmer definitief overlopen en laat na afloop een vieze, té moderne smaak achter.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Opnieuw een mooie film dit tweede deel, al vind ik het verhaal wel iets minder dan in de eerste film......"

swompie

"...Blijf het niks vinden die films van Narnia. Deze keer iets minder onzinscenes dan in deel 1, maar oo......"

Tife

"...Een geweldige film, die caspian is zo'n lekker ding!!! en de rest van de cast is ook wel leuk......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

acties