Upon Entry

Upon Entry (2022)

Te dun uitgesmeerde migratiethriller schiet zijn doel voorbij door wel erg zwaar te leunen op goedkope spanning.
play

7,4 details

  • 77 Min
  • Drama
  • Spanje
77 Min Spanje

Met geldige visa reizen Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, en Elena, een danseres uit Barcelona, van Spanje naar de Verenigde Staten om samen een nieuw leven te beginnen. In het 'land van de onbegrensde mogelijkheden' willen ze hun geluk beproeven en hun carrière een nieuwe boost geven. Maar bij aankomst op het vliegveld in New York worden ze direct meegenomen voor verhoor. Vol ongeloof en verwarring belandt het koppel in een beklemmend inspectieproces waardoor niet alleen hun toekomst, maar ook hun onderlinge band op het spel komt te staan.

Alt titel
La llegada
Regie
Alejandro Rojas
Juan Sebastián Vasquez
Cast
Alberto Ammann, Bruna Cusí, Ben Temple, Laura Gómez, Nuris Blu, David Comrie, Colin Morgan, Gerard Oms.
Release
16.06.2023
Release NL
21.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vasquez | Scenario: Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vasquez | Cast: Bruna Cusí (Elena), Alberto Ammann (Diego), e.a. | Speelduur: 77 minuten | Jaar: 2023

Klamme handen wanneer je bijna aan de beurt bent voor de paspoortcontrole. Blinde paniek als je in je hoofd nagaat of je dat paspoort wel echt in je tas hebt gestopt. Voor iedereen die weleens gevlogen heeft waarschijnlijk maar al te herkenbaar. Terwijl de een die spanning onmiddellijk weer van zich af kan laten glijden, moet de ander zich serieus zorgen maken. Met het wel erg minimalistische Upon Entry proberen regisseurs Alejandro Rojas en Juan Sebastián Vasquez het etnisch profileren dat hieraan ten grondslag ligt aan de kaak te stellen.

De uit Venezuela afkomstige Diego en zijn partner Elena laten hun leven in Barcelona achter zich om in de Verenigde Staten een nieuwe start te maken. Met een flinke stapel uitgeprinte documenten op zak reizen ze af naar Miami, maar tijdens hun overstap in New York houdt de immigratiedienst hen tegen. Het stel wordt afgevoerd naar de catacomben van het vliegveld en aldaar, onttrokken aan het publieke oog, onderworpen aan een escalerend kruisverhoor. In dit deprimerende niemandsland krijgen Diego en Elena herhaaldelijk te horen dat ze nog niet in de Verenigde Staten zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Upon Entry Nieuwsberichten