The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry
In deze beeldschone boekverfilming krijgt 'wandelen is gezond' zijn ware betekenis. Groot verdriet moet niet verstillen maar stromen.
play

6,5 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
108 Min Verenigd Koninkrijk

Harold Fry (Jim Broadbent) heeft met zijn vrouw Maureen (Penelope Wilton) een heel normaal leven in een dorpje in Zuid-Engeland. Op een doordeweekse ochtend verlaat hij zijn huis om een brief te posten aan zijn vriendin Queenie die op sterven ligt. Hij weet dan nog niet dat hij aan een onwaarschijnlijke reis begint naar Berwick-upon-Tweed, de meest Noordelijke stad van het land...

Regie
Hettie Macdonald
Cast
Jim Broadbent, Penelope Wilton, Earl Cave, Linda Bassett, Paul Thornley, Joy Richardson, Claire Rushbrook, Ian Porter, Andrew Leung, Duggie Brown, Trevor Fox, Monika Gossmann, Daniel Frogson, Naomi Wirthner, Tigger Blaize, Marvin Brown, Bethan Cullinane, David Gennard.
Release
28.04.2023
Release NL
05.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Hettie Macdonald | Scenario: Rachel Joyce | Cast: Jim Broadbent (Harold Fry), Penelope Wilton (Maureen), Earl Cave (David Fry), Linda Bassett (Queenie) | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2023

Als Harold Fry een afscheidsbrief ontvangt van zijn oude vriendin Queenie, die met kanker is opgenomen in een hospice, besluit hij zijn haastig gekrabbelde antwoord niet op de bus te doen, maar naar haar toe te wandelen. Een meisje met blauw haar in een benzinestation vertelt hem dat hoop doet leven; zij heeft haar tante niet opgegeven en is altijd blijven geloven dat zij weer beter zou worden, dit heeft haar tante gesterkt in haar genezingsproces. De wandeling vanuit Kingsbridge in het zuidwesten van Engeland naar Berwick-upon-Tweed bij de Schotse grens is bijna duizend kilometer, maar Harold Fry besluit: zo lang hij blijft wandelen, blijft Queenie in leven.

Het argument van zijn boze en nogal plompverloren thuis achtergelaten vrouw dat hij nóóit wandelt (hij pakt overal de auto voor) verandert hem niet van gedachten. De ontstoken blaren op zijn voeten evenmin. Hij is vastbesloten: de naderende dood van zijn vroegere vriendin bezweert hij met zijn ritmische voetstappen en de mantra: 'You will not die'.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry Nieuwsberichten