Sint Ahoy!

Sint Ahoy! (2023)

Reclamefolder die zich voordoet als kinderentertainment. Deze 'film' verdient geen recensie.
play

5,6 details

  • 85 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Nederland
  • België
85 Min Nederland

Terwijl Sinterklaas en zijn vrienden rustig richting Nederland & België varen, wordt de tocht ruw verstoord door Kapitein Bakkeljauw en zijn piratenbemanning. Hierdoor verandert de koers en belandt Sinterklaas op Curaçao waar een magische schat te vinden is. Samen met Kapitein Bakkeljauw, taxichauffeur Ty en zeemeermin Aquaria gaan ze op zoek naar deze schat uit de legende van Kapitein Witbaard, maar er liggen kapers op de kust.. Ga mee op een doldwaas magisch Sinterklaas avontuur op het tropische Curaçao!

Regie
Rik Sinkeldam
Andy van Veen
Cast
Horace Cohen, Mark Scholten, Liza Sips, Kim Feenstra, Glenn Coenen, Andy Peelman, Luca Savazzi, Donny Ronny, Lynn Tackaert, Fred Butter, Mariëlle van Diessen, Michiel de Weerd, Jeremie Vrielynck, Ruben Harish, Ad-Just Bouwman, Steven Brunswijk, Melissa van Veen, Channah Koerten, Merijn Oerlemans, Noa Summers.
Release
04.10.2023
Release NL
04.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Rik Sinkeldam en Andy van Veen | Scenario: Rik Sinkeldam | Cast: Noa Summers (Puck), Fred Butter (Sinterklaas), Merijn Oerlemans (Paquito), Luca Savazzi (Timón), Donny Ronny (Bakkeljauw), Glenn Coenen (Piet), Andy Peelman (Kibbeling), Steven Brunswijk (Ty), Horace Cohen (Piraat Arie), Kim Feenstra (Aquaria), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2023

Hoe kom je erbij om een Sinterklaasfilm te draaien op Curaçao, waar al sinds 2020 geen officieel Sinterklaasfeest meer wordt gevierd? Sint Ahoy! is de 'derde' Sinterklaasfilm' naast de gevestigde Club van Sinterklaas- en De Grote Sinterklaasfilm-reeksen. Hier is duidelijk geld te verdienen. En dat is niet erg, 5 december is al heel lang een vooral commerciële aangelegenheid. Maar dan hoef je van je kinderfilm nog geen reclamefolder te maken.

Als de Sint en zijn stoombootbemanning een aanvaring krijgen met piraten, en ook nog eens het roer stukgaat op de meest knullige manier denkbaar, moeten ze ergens kunnen uitwijken voor hulp. Maar als die plek Curaçao blijkt te zijn, bevinden Sint en zijn hulpjes zich per abuis achtduizend kilometer uit de richting van waar ze moeten zijn. Er is een race tegen de klok, om op tijd voor de intocht in Nederland - "En België!", voegt de film nog toe - te komen, en alles lijkt tegen te zitten! Wat doe je dan?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sint Ahoy! Nieuwsberichten