Sages-femmes

Sages-femmes (2023)

Heftige film maakt duidelijk hoe slecht de werkomstandigheden van Franse verloskundigen zijn.
play

6,6 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Frankrijk
99 Min Frankrijk

Huisgenoten Sofia en Louise zijn nieuw op de werkvloer in een geboortekliniek in Toulouse. Beiden zijn pas afgestudeerde verloskundigen, klaar om na vijf jaar opleiding hun vaardigheden in de praktijk te brengen. Hun start verloopt echter verre van soepel. Ze worden direct in het team geplaatst, waar nauwelijks tijd is voor begeleiding. Sofia en Louise moeten snel leren omgaan met hoge werkdruk op de kraamafdeling, maar ook met de dagelijkse realiteit van nieuw leven, moederschap en soms de dood.

Alt titel
Midwives
Regie
Léa Fehner
Cast
Khadija Kouyaté, Héloïse Janjaud, Myriem Akheddiou, Quentin Vernede, Tarik Kariouh, Lucie Mancipoz, Marine Gesbert, Fleur Fitoussi, Marushka Jury, Simon Roth, Toulou Kiki, Richard Le Gall, Chloé Sarrat, Quentin Quignon, Cécilia Mazzeo, Sharmila Naudou, Clara Cirera, Manuel Ulloa Colonia.
Release
30.08.2023
Release NL
05.10.2023
Release DVD
19.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Léa Fehner | Scenario: Léa Fehner en Catherine Paillé | Cast: Khadija Kouyaté (Sofia), Héloïse Janjaud (Louise), Quentin Vernede (Valentin), Myriem Akheddiou (Bénédicte), Tarik Kariouh (Reda), Marine Gesbert (Marilyn) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

De geboorte van een baby. Het mooiste wat je kan gebeuren toch? Sages-Femmes vertelt dit sprookje vanuit het perspectief van de verloskundigen en laat daarmee zien dat het antwoord op deze vraag vaker nee is dan je denkt. De film toont op een heftige en schokkende manier de werkomstandigheden van verloskundigen. Sages-Femmes is daarmee een protest op zichzelf.

Sages-Femmes, het Franse woord voor verloskundigen, gaat over Louise en Sofia die na hun opleiding aan het werk gaan als verloskundige. De film draait om de mooie momenten die ze meemaken, maar vooral ook de problemen waar ze tegenaan lopen. Sofia verliest zichzelf bijna aan het vak, terwijl Louise het makkelijk lijkt te hebben. Toch heeft het zware werk op allebei effect.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sages-femmes Nieuwsberichten