The Saint of Second Chances

7,1 details

  • 93 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Mike Veeck groeide op in de schaduw van zijn doortrapte vader Bill Veeck, die werd opgenomen in de honkbal Hall of Fame. De naam Veeck werd zowel legendarisch als berucht in het professionele honkbal toen ze het plezier introduceerden in weggeefacties, thema-avonden, vuurwerk en nog veel meer. Maar het kwam allemaal tot stilstand toen Mike de carrière van zijn vader opblies. De jongere Veeck werd verbannen uit het spel waar hij van hield en spendeerde de volgende decennia om zich omhoog te klauteren vanaf de bodem van de afgrond, vastbesloten om zichzelf te verlossen.

Regie
Jeff Malmberg
Morgan Neville
Cast
Charlie Day, Jeff Daniels, Darryl Strawberry, Tom Billett, Tony LaRussa, Meara Malmberg, Michael Joseph Pierce, Mike Veeck, Elliot Berk, Ila Borders, Dave Dombrowski, Abigail Gore, Marianne Haaland, Annie Huidekoper, Lamar Johnson, Kyd Kalin, Neal Karlen, Howard M. Lockie.

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeff Malmberg, Morgan Neville | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2023

Bill Veeck komt eind jaren zeventig met een radicaal idee: honkbal moet leuk zijn. Om mensen naar zijn kwakkelende team te krijgen, de Chicago Cubs, gaat geen malle frats te ver: Circusdieren, buikdansers, een exploderend scoreboard en een kappersservice op de tribune. Maar wie grenzen opzoekt gaat er ook weleens overheen, en het is het lot van de lolbroek dat in vele slapeloze nachten te herleven. Ziedaar het verhaal van Mike Veeck, zoon van Bill en mede-bedenker van alle strapatsen. Die ziet zijn promotiestunt, 'Disco Demolition Night', uitmonden in een cocktail van haat, chaos en vernieling. Hij weet meteen: Mijn leven is voorbij.

De documentaire moet dan nog maar net beginnen, en vertelt het levensverhaal van iemand, naarstig op zoek naar een tweede kans om uit de schaduw van zijn vader te stappen en naam in de honkbalwereld op te bouwen. Als hij na een decennium van depressies en alcoholisme - heel vlug behandeld en begeleid door een stoer gitaarmuziekje - in de jaren negentig de draad oppakt in de onafhankelijke honkbaldivisie (de Mickey Mouse-league), blijkt hij nog niets aan excentriciteit en genialiteit te hebben ingeboet. Zo bouwt hij uit het niets weer op wat hij heeft afgebroken, en geeft zo niet alleen een tweede kans aan zichzelf, maar ook aan anderen in de gemeenschap.

videotrailers & clips