Zomervacht

Zomervacht (2023)

Soms is het moeilijk toekijken tijdens deze rauwe romanverfilming, maar alle wegen leiden naar schoonheid.
play

7,5 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Nederland
  • België
100 Min Nederland

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?

Alt titel
Summer Brother
Regie
Joren Molter
Cast
Jarne Heylen, Joël in 't Veld, Micha Hulshof, Valentijn Dhaenens, Isabelle Kafando, Nazmiye Oral, Manou Kersting, Damiaan De Schrijver, Mike Reus.
Release
19.10.2023
Release NL
19.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Joren Molter | Scenario: Britt Snel | Cast: Jarne Heylen (Brian), Joël in 't Veld (Lucien), Micha Hulshof (Maurice), Valentijn Dhaenens (Emiel), Isabelle Kafando (Salma), Nazmiye Oral (Emine), Manou Kersting (Jan), Damiaan De Schrijver (Bruine Henrie), Mike Reus (Santos) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Als blijkt dat hij er een extra zakcentje voor kan opstrijken, besluit Maurice om zijn ernstig beperkte zoon Lucien tijdelijk in huis te halen. Of ja, huis, eigenlijk een stacaravan. En Maurice heeft het zelf trouwens te druk met zijn klusbedrijf om voor zijn zoon met hersenverlamming te zorgen, dus dat mag zijn andere zoon opknappen. En dat is de dertienjarige Brian, die daar helemaal niet op zit te wachten. Hij vindt Lucien maar raar en rijdt liever rondjes op zijn quad. Maar dan leert hij zijn broer beter kennen.

Schrijver Jaap Robben werd door Adriaan van Dis onthaald als een van de belangrijkste nieuwe Nederlandse schrijftalenten in een Hier is... Van Dis-revivaluitzending van DWDD. En toen de Engelse vertaling van zijn tweede roman Zomervacht uitkwam, werd die al snel genomineerd voor de prestigieuze Man Booker Prize. Nu is er ook de eerste verfilming van datzelfde boek. Zomervacht is ook nog eens het regiedebuut van aanstormend filmtalent Joren Molter en pakte het Gouden Kalf voor beste productieontwerp.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Zomervacht Nieuwsberichten