IJzersterk en prachtig gefilmd kinderdrama 'Zomervacht' snel te zien in de bioscoop

IJzersterk en prachtig gefilmd kinderdrama 'Zomervacht' snel te zien in de bioscoop

Terwijl Brian tijdens een zinderende zomervakantie voor zijn ernstig verstandelijk gehandicapte broer zorgt, wordt hij gedwongen volwassen te worden.

Eind vorige maand sloot Joren Molter het Nederlands Film Festival af met zijn film Zomervacht. Het speelfilmdebuut van de Groningse maker is een aandoenlijk en eigenzinnig drama over broederliefde.

Molter heeft het met zijn film voor elkaar gekregen om het plattelandsleven dubbelzinnig in beeld te brengen: meedogenloos, maar ook heel erg mooi.

De vragen van de film
Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien.

Hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?

Rauw subtiel
In de trailer zien we een fantastische hoofdrol voor de jonge Vlaming Jarne Heylen die de film behoorlijk op zijn schouders weet te dragen. De locatie en het kleurenpalet doen wellicht wat aan Rundfunk: Jachterwachter denken, maar vergis je niet: deze film is menens.


Zomervacht is vanaf 19 oktober overal te zien in het filmhuis.

NieuwsFilm

meest populair