Drawing Lots

Drawing Lots (2023)

Mozaïekfilm over Georgische woongemeenschap volgt de inwoners te observerend om echt tot hun levens door te dringen.
play

6,6 details

  • 84 Min
  • Mystery
  • Georgië
  • Litouwen
84 Min Georgië

'Drawing Lots' is een karakterschets van een kustplaatsje in Georgië waar een flatgebouw en een binnenplaats als amfitheater dienen voor een mysterieus machtsspel tussen de bewoners, wier levens met elkaar verweven zijn. Op meesterlijke wijze biedt Khalvashi de kijker slechts een glimp van de geheimen en dromen van de flatbewoners: een melodramatische elektrische gitarist, tieners die aan onbeantwoorde liefde lijden, een klassieke violist in een midlifecrisis en een onlangs teruggekeerde misdadiger. Deze vluchtige inkijkjes leiden tot intriges en spanningen als het dagelijks leven en de voyeuristische neigingen van de bewoners met elkaar in botsing komen.

Alt titel
Lotto
Regie
Tamta Khalvashi
Zaza Khalvashi
Cast
Inga Jakhutashvili, Guladi Goguadze, Leila Bibineishvili, Anri Mutidze, Omar Beridze.
Release
27.01.2023
Release NL
02.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Tamta Khalvashi, Zaza Khalvashi | Scenario: Zaza Khalvashi | Cast: Inga Jakhutashvili (Taia), Guladi Goguadze (Marlen), Leila Bibineishvili (Sonia), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2023

Antropologieprofessor Tamta Khalvashi maakte de laatste film van haar overleden vader Zaza af, waarin ze de levens volgen van een aantal flatbewoners in een Georgische kustplaats. De losjes met elkaar verweven personages hebben allemaal zo hun probleem. Zo bakkeleit een ouder echtpaar wat in de rondte, probeert een tienerjongen wanhopig een volwassen vrouw voor zich te winnen en speelt het dubieuze verleden van een teruggekeerde crimineel de rest van de familie parten.

De verliefde jongen maakt voor zijn onmogelijke liefde handig gebruik van de vele trappen en gangen, die vaker terugkomen als plek van afzondering. Buiten speelt een vrijuit jammende gitarist tot ergernis van sommigen. Zijn uitgerekte riffs verbinden de verhalen en geven de opstuwende spanning een zomerse rust. Zo voltrekt zich in Drawing Lots een karakterstudie van een gemeenschap, waarin ieder in hun individualiteit voor een verstikkende sfeer zorgt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Drawing Lots Nieuwsberichten