Vanaf deze week in de bioscoop: het raadselachtige Oostblok-mysterie 'Drawing Lots'

Vanaf deze week in de bioscoop: het raadselachtige Oostblok-mysterie 'Drawing Lots'

Een subtiele Georgische komedie in de geest van Otar Iosseliani, de inmiddels 89-jarige grootmeester van de Georgische cinema.

Niet vaak komen we veel Oost-Europese films bij ons in de bioscoop tegen en al helemaal niet uit Georgië. Deze week komt daar verandering in.

Drawing Lots was de nog onaffe film van Georgische filmmaker Zaza Khalvashi die uiteindelijk werd afgemaakt door zijn dochter Tamta Khalvashi.

Thema's en sfeer
Drawing Lots is een karakterschets van een kustplaatsje in Georgië waar een flatgebouw en een binnenplaats als amfitheater dienen voor een mysterieus machtsspel tussen de bewoners, wier levens met elkaar verweven zijn.

Op meesterlijke wijze biedt Khalvashi de kijker slechts een glimp van de geheimen en dromen van de flatbewoners: een melodramatische elektrische gitarist, tieners die aan onbeantwoorde liefde lijden, een klassieke violist in een midlifecrisis en een onlangs teruggekeerde misdadiger. Deze vluchtige inkijkjes leiden tot intriges en spanningen als het dagelijks leven en de voyeuristische neigingen van de bewoners met elkaar in botsing komen.

Geheimzinnig
In de trailer zien we.. heel veel, maar tegelijk ook heel weinig. Drawing Lots laat zich niet direct omschrijven in woorden en dient daarom op een zo groot mogelijk scherm te bekeken worden, dus hup, naar de cinema!


Drawing Lots is vanaf 2 november te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair