A Deadly Invitation
Mexicaans moordmysterie haakt in op de gigantische hype rondom het genre, maar loopt wel alle kantjes ervan af.
play

4,3 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Mystery
  • Thriller
  • Mexico

De excentrieke miljonair Olivia stuurt haar halfzus Agatha en een groep oude bekenden een mysterieuze uitnodiging voor een weekend op haar jacht. Aanvankelijk horen ze samen te komen om iets te vieren, maar de festiviteiten vallen in het water door een onverwachte dood. Met de hulp van een politieagent, een groentje in het vak, tracht Agatha uit te zoeken of het slechts een ongeluk was of een uitgebreid plan voor wraak. Iedereen lijkt een verdachte te zijn, waaronder ex-echtgenoot Carlos, acteur Cary, ex-vriendin Sonia, huishoudster Doña Cristina, dokter Figue en zelfs Naram de yoga-instructeur.

Alt titel
Invitación a un Asesinato
Regie
J.M Cravioto
Cast
Stephanie Cayo, Maribel Verdú, Manolo Cardona, José María de Tavira, Aarón Díaz, Regina Blandón, Frank Maldonado.
Release
06.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: José Manuel Cravioto | Scenario: Javier Durán Pérez, Anton Goenechea, Carmen Posadas | Cast: Regina Blandón (Agatha), Maribel Verdu (Olivia), Aarón Diaz (Naram), Stephanie Cayo (Sonia), Juan Pablo de Santiago (rechercheur), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2023

Het is niet gek dat Netflix nog een moordmysterie heeft opgekocht na het grote succes (en de aankoop) van de Knives Out-reeks. Maar in Invitación a un Asesinato is daadwerkelijke creativiteit helaas ver te zoeken. In plaats van een eigen mysterie op te bouwen, kozen de makers voor een simpel plot met stereotype personages, maar dan in het Spaans. Hierdoor voelt het als niet veel meer dan een melkkoe, zeker op dit streamingplatform.

Om de meest voor de hand liggende vergelijking direct maar te maken: de gehele film voelt als een goedkope (en gehaaste) rip-off van Glass Onion: A Knives Out Mystery. De groep hoofdpersonages bestaat niet alleen uit een groep (losjes) verbonden miljonairs, maar ze worden uitgenodigd voor een doorwrocht moordmysterie op een afgelegen eiland waar iedereen een verdachte is. En dan moet er natuurlijk een hoofdpersoon zijn die net buiten de boot valt, dit keer is dat de halfzus van de organisator.

videotrailers & clips