Sly (2023)

Deze openhartige terugblik op Stallone's leven is als de man zelf: kort maar krachtig.
play

6,4 details

  • 95 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Al bijna vijftig jaar vermaakt Sylvester Stallone miljoenen mensen met iconische personages en blockbusters. Van 'Rocky' tot 'Rambo' en de 'Expendables'-reeks. Deze documentaire biedt een intieme kijk op de Oscargenomineerde acteur, schrijver, regisseur en producent, waarbij Stallone een parallel trekt tussen zijn inspirerende underdog-verhaal en de onuitwisbare personages die hij tot leven heeft gewekt. De film behandelt zijn vroege leven in New York City en onthult zijn triomfen en worstelingen.

Regie
Thom Zimny
Cast
Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Quentin Tarantino, Henry Winkler, Sage Stallone, John Herzfeld, Frank Stallone, Sistine Rose Stallone, Scarlet Rose Stallone, Sophia Rose Stallone, Jennifer Flavin, Wesley Morris.
Release
16.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Thom Zimny | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2023

De manier waarop Sylvester Stallone spreekt is iconisch. Tijdens zijn geboorte ging er iets mis, waarbij een klein deel van zijn gezicht verlamd raakte, wat zijn articulatie voorgoed in de weg zou zitten. Maar wat blijkt: de acteur blijkt in films zijn stem iets te verlagen om stoer over te komen, en wanneer hij spreekt met zijn echte, hogere stem is hij een stuk beter verstaanbaar!

Deze documentaire over de bekende acteur begint bij de achtergrond van zijn ouders en zijn gezinslevens, maar richt zich al gauw op zijn carrière in Hollywood (die breder is dan alleen acteren). Stallone blikt zelf terug op zijn successen en misstappen, maar luistert ook naar een opname van een oud interview. Het eindigt met zijn Expendables-franchise.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sly Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Sly

acties