Le Livre des Solutions biedt weinig oplossingen voor de vele problemen van deze film.
play

6,4 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Animatie
  • Frankrijk
102 Min Frankrijk

Regisseur Marc kan de eindeloze kritiek vanuit de producenten op zijn film niet verdragen en vlucht met zijn editor naar de Franse Cevennen om het project in alle rust af te kunnen maken. Ook daar blijkt het einde nog lang niet in zicht, aangezien zijn creativiteit zich uit in eindeloze ideeën die het proces blijven onderbreken. Ideeën die zowel komisch als ronduit verontrustend zijn…

Alt titel
The Book of Solutions
Regie
Michel Gondry
Cast
Pierre Niney, Sting, Françoise Lebrun, Vincent Elbaz, Sacha Bourdo, Camille Rutherford, Blanche Gardin, Dominique Valadié, Mourad Boudaoud, Frankie Wallach, Michèle Gary, Mama Prassinos, Patrick Mollo, Christian Prat, Corinne Mariotto, Ambre Gollut, Nelly Pulicani, Jacques Mazeran.
Release
13.09.2023
Release NL
16.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Michel Gondry | Scenario: Michel Gondry| Cast: Pierre Niney (Marc Becker), Blanche Gardin (Charlotte), Françoise Lebrun (Denise Becker), Frankie Wallach (Sylvia), Camille Rutherford (Gabriella), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2023

Het is niet makkelijk om een kunstenaar te zijn. Althans, in de ogen van Michel Gondry. Met zijn autobiografisch werk Le Livre des Solutions toont hij de neurotische ideeën en grillige stemmingswisselingen die een filmmaker voortdurend overvallen en beheersen. Hoewel menig creatieveling bekend is met dergelijke werkprocessen, slaagt Le Livre des Solutions er niet in om hier een verdiepend of vernieuwend perspectief op te bieden. Het resultaat is een verhaal dat leunt op herhalingen en onduidelijke subplots, wat leidt tot een saaie en soms irritante kijkervaring.

Le Livre des Solutions volgt het leven van Marc Becker - een ambitieuze filmregisseur die het gehad heeft met de kritiek die hij van zijn producenten ontvangt op zijn werk. Hij besluit zijn film af te maken bij zijn tante Denise, in een afgelegen dorpje in de Cevennen. Daar ontvouwt zich een manische chaos van allerlei creatieve ideeën. Vervolgens begint Marc aan het schrijven van 'Le livre des solutions', een praktische gids vol advies die zijn zelfvertrouwen moet herstellen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Le Livre des Solutions

acties