Das Lehrerzimmer
Stelt relevante vragen over het schoolsysteem, maar komt als spannende thriller nooit echt tot explosie.
play

7,7 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Duitsland
98 Min Duitsland

Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid?

Alt titel
The Teachers' Lounge
Regie
Ilker Çatak
Cast
Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau, Michael Klammer, Anne-Kathrin Gummich, Kathrin Wehlisch, Sarah Bauerett, Rafael Stachowiak, Uygar Tamer, Özgür Karadeniz, Jonas Albrecht, Katinka Auberger, Johanna Götting, Padmé Hamdemir, Enno Hoppe, Elsa Krieger, Antonia Luise Krämer, Antonia Küpper.
Release
04.05.2023
Release NL
16.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ilker Çatak | Scenario: Johannes Duncker en Ilker Çatak | Cast: Leonie Benesch (Carla Nowak), Leonard Stettnisch (Oskar Kuhn), Eva Löbau (Friederike Kuhn), Michael Klammer (Thomas Liebenwerda), Anne-Kathrin Gummich (Dr. Bettina Böhm) | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2023

Er wordt gestolen op school. Wie zitten erachter? Zijn het de leerlingen of de leraren? Om deze vragen draait Das Lehrerzimmer. Carla Nowak, lerares wiskunde, denkt dat ze een van de andere leraren betrapt heeft op het stelen van geld. Maar haar beschuldiging heeft effect op de hele school.

De film draait ook om Nowaks relatie met Oskar, een van haar leerlingen. Hij blinkt duidelijk uit in wiskunde en is daarom een van Nowaks favoriete leerlingen. Als Nowak echter zijn moeder beschuldigt van diefstal, zorgt hij ervoor dat de hele school in opstand komt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Das Lehrerzimmer Nieuwsberichten