The Art of Christmas
Dit abominabele romantische gehannes doet de zin in de feestdagen meteen vergaan.
play

4,7 details

  • Romantiek
  • Canada

Toen haar meest recente galerijtentoonstelling letterlijk in vlammen opging, zag de worstelende kunstenares Liv James zich genoodzaakt een baan als docent op een basisschool in de buurt te accepteren om rond te kunnen komen...

Regie
Andrew Cymek
Cast
Brigitte Kingsley, Frank Chiesurin, Kelly Kruger, Darin Brooks, Marium Carvell, Art Hindle, James Millington, Leo Choy, Jake Raymond, Joe Towne, Sylvia Nguyen, Jabar Bains, Ariella Cannon, Evan Hasler, Brooke Harmony Jeanveau, Dale Samms, Vivian Peryl Simms.
Release
09.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Cymek | Scenario: Brigitte Kingsley | Cast: Brigitte Kingsley (Liv), Joe Towne (Jake), Frank Chiesurin (Bradley), Kelly Krueger (Britt), Darin Brooks (Reggie), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2023

Doorgaans blinkt het genre van de kerstfilm niet bepaald uit in originaliteit. Een veelgebruikt, hopeloos afgezaagd plot draait om een personage in de grote stad, dat wordt teruggeroepen naar het geboortedorp voor een crisis en daar tot de ontdekking komt waar het leven echt om draait. Dit laatste wordt vaak ingegeven door een nieuw opvlammende jeugdliefde. Videoland dropte aan het begin van deze maand een hele serie kerstfilms en het Canadese The Art of Christmas is meteen een zware dobber.

Feitelijk is de televisiefilm van Andrew Cymek een variatie op het net geschetste, afgezaagde thema. Liv is een kunstlerares die haar eigen schilderijen maakt en op het punt staat een grote expositie van haar eigen werk te openen. De tentoonstelling is georganiseerd door haar vriend Bradley, wiens vader als eigenaar van de galerie een groot fan is van Livs werk. Helaas loopt de expositie uit op een fiasco wanneer er brand in de keuken ontstaat en het meeste werk van Liv in vlammen opgaat.

videotrailers & clips