In Love and Deep Water
Een Japans moordmysterie dat zich afspeelt aan boord van een enorm cruiseschip.
play

4,0 details

  • 125 Min
  • Komedie
  • Mystery
  • Romantiek
  • Japan

Suguru, een toegewijde butler van een luxueus cruiseschip, ziet zijn leven op zijn kop gezet op de dag dat hij Chizuru ontmoet, een vrouw die beweert dat hun respectievelijke partners op het punt staan om vreemd te gaan. Chizuru probeert hem ervan te overtuigen dat ze moeten stoppen met de cruise en terug moeten gaan naar Japan om te voorkomen dat hun partners vreemdgaan als ze op een nacht samen met vijf andere passagiers getuige zijn van een lijk dat in het zwembad op het dek drijft. Vreemd genoeg doet iedereen behalve Suguru alsof ze niets gezien hebben. Terwijl Suguru en Chizuru proberen dit mysterie te ontrafelen, voelen ze zich geleidelijk tot elkaar aangetrokken.

Regie
Yûsuke Taki
Cast
Rinko Kikuchi, Aju Makita, Ken Mitsuishi, Hidekazu Mashima, Aoi Miyazaki, Yoshimasa Kondô, Kento Nagayama, Ken Yasuda, Saki Takaoka, Nahana, Amane Okayama, Ryô Yoshizawa, Hatsunori Hasegawa, Yuki Izumisawa, Yoh Yoshida, Miyu Hayashida, Airi Matsui, Yunho.
Release
16.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Y?suke Tari | Scenario: Y?ji Sakamoto | Cast: Ry? Yoshizawa (Ubukata), Aoi Miyazaki (Chizuru), Rinko Kikuchi (Aina), Saki Takaoka (Misaki), Kento Nagayama (Shintaro), Ken Yasuda (Michihiko), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2023

De klassieke whodunnit, die zich steevast afspeelt op een veelal afgesloten locatie, zich kenmerkt door een moord en een keur aan kleurrijke verdachten kent, is nog steeds ongekend populair. Recente films zoals die met Kenneth Brannagh als Hercule Poirot, Rian Johnsons Knives Out en See How They Run tonen aan dat het genre nagenoeg onverwoestbaar is. Maar hoe brengen de Japanners het ervan af in In Love and Deep Water?

In Love and Deep Water, geregisseerd door Y?suke Tari, bevat veel van de klassieke Agatha Christie-achtige elementen. Het toneel is een luxe cruiseschip waar de passagiers letterlijk geen kant op kunnen. We maken kennis met butler Suguru Ubukata die er alles voor over heeft om het zijn gasten naar de zin te maken. Over persoonlijke zaken spreekt hij liever niet, al kijkt hij met smart uit naar het moment waarop zijn vriendin, een bekende Japanse weervrouw, aan boord zal komen.

videotrailers & clips