Dashing Through the Snow

4,7 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Eddie Garrick is een goedhartige man die Kerstmis de rug heeft toegekeerd vanwege een traumatische jeugdervaring. Op verzoek van zijn vrouw Allison, van wie hij gescheiden is, neemt Eddie zijn negenjarige dochter Charlotte mee naar zijn werk op kerstavond, waar ze een mysterieuze man in een rood pak genaamd Nick ontmoeten. Eddie, nu werkzaam als maatschappelijk werker, denkt dat de man waanvoorstellingen heeft en professionele hulp nodig heeft, maar wanneer hij de toorn van een lokale politicus oproept, worden hij en zijn dochter meegenomen op een magisch avontuur dat zijn geloof in Kerstmis wel eens zou kunnen herstellen.

Regie
Tim Story
Cast
Teyonah Parris, Mary Lynn Rajskub, Lil Rel Howery, Zulay Henao, Oscar Nuñez, Kevin Connolly, Ludacris, Ravi Patel, Jennifer Sears, Sebastian Sozzi, Kayte Giralt, Janora McDuffie, Marcus Lewis, Hans Marrero, Tris Marie, Tia DiMartino, Tywayne Wheatt, Madison Skye Validum.
Release
17.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Story | Scenario: Scott Rosenberg | Cast: Ludacris (Eddie), Lil Rel Howery (Nick), Madison Skye Validum (Charlotte), Teyonah Parris (Allison), Oscar Nuñez (Conrad Harf), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2023

De magie gaat definitief van de kindertijd af zodra je de waarheid krijgt te horen over Sinterklaas. In veel andere landen doet zich hetzelfde fenomeen voor met hun equivalent, de Kerstman. Eddies kindertijd werd voorgoed verpest toen zijn ruziënde ouders het ook nog eens aan de stok kregen met Santa. Het leidde tot gênante taferelen en Eddie heeft als volwassen man dan ook een bloedhekel aan de feestdagen

Eddie is een sociaal werker, werkt voor de politie en heeft het hart op de goede plek zitten. Relationeel gaat het minder. Met zijn vrouw Allison ligt hij in scheiding en zit hij in relatietherapie. De zorg voor dochter Charlotte wordt door haar twee ouders gedeeld. Als hij op een avond waarop hij op Charlotte moet passen een kijkje bij de buren gaat nemen, komt hij oog in oog te staan met een man. Die hij aanziet voor een inbreker, maar die zich voorstelt als Nicholas Sinter-Clause, kortweg Nick.

videotrailers & clips