Elena Knows

Elena Knows (2023)

Verwarrend maar vooral aangrijpend verhaal over een moeder met Parkinson die haar dochter verliest aan zelfmoord.

6,0 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Argentinië
100 Min Argentinië

Naarmate haar ziekte van Parkinson vordert, leidt een vrouw een onverbiddelijk onderzoek naar het vinden van degenen die verantwoordelijk zijn voor de plotselinge dood van haar dochter.

Regie
Anahí Berneri
Cast
Mercedes Morán, Erica Rivas, Mey Scápola, Miranda de la Serna, Marcos Ferrante, Mónica Gonzaga, Marcos Montes, Agustina Muñoz, Susana Pampín, Rocío Belzuz, Horacio Camandulle, Laura Faienza.
Release
16.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Anahí Berneri | Scenario: Gabriela Larralde | Cast: Mercedes Morán (Elena), Erica Rivas (Rita), Mey Scápola (Isabel), Miranda de la Serna (Jonge Rita), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Elena, een oudere vrouw met Parkinson, wordt op een stormachtige dag door haar dochter Rita afgezet bij een beautysalon. Als Rita haar echter niet meer komt ophalen wordt ze door de eigenaresse van de salon thuisgebracht, waarna de politie komt melden dat Rita overleden is. De film volgt Elena confronterend van dichtbij tijdens haar queeste om te bewijzen dat Rita geen zelfmoord kan hebben gepleegd. Haar Parkinson maakt haar lichaam echter tot een last, waardoor deze missie een langzame wordt. Juist door die traagheid laat Elena Sabe een diepe indruk achter.

Elena is een moeilijk personage om van te houden. Ze is koppig en star, zet zich af tegen zo ongeveer alles wat haar dochter doet en lijkt in de vele flashbacks meer op zichzelf gericht dan haar dochter. Ook Rita is geen engel. Ze handelt dan wel uit liefde voor haar naasten, maar houdt daarmee niet in gedachten wat diezelfde naasten daadwerkelijk willen. Deze twee imperfecte personages verbeteren zich nooit, maar vanwege de aandacht die de film aan hen geeft, zijn ze wel beter te begrijpen.