Saigo made Iku
Een Japanse agent zeult wanhopig rond met een lijk, maar of het nou om te lachen of om te huilen is?

5,9 details

  • 118 Min
  • Drama
118 Min

Een wanhopige agent, die al op de vlucht is voor een hoop problemen, denkt dat hij is weggekomen met een vluchtmisdrijf. Maar er was een getuige en die heeft zijn nummer.

Alt titel
Hard Days
Regie
Michihito Fujii
Cast
Gô Ayano, Akira Emoto, Ryôko Hirosue, Hayato Isomura, Ryusuke Komakine, Mario Kuroba, Dan Lewis, Jun'ichi Okada, Kurumi Shimizu, Tetta Sugimoto, Tarô Suruga, Maho Yamada, Takashi Yamanaka.
Release
19.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Michihito Fujii| Scenario: Michihito Fujii, Kenya Hirata, Seong Hun Kim| Cast: Nobi Nakanishi (Yuji Kudo), Gô Ayano (Yazaki), Akira Emoto (Semba), Ryôko Hirosue (Misako Kudo), Hayato Isomura (Oda) e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2023

Het verhaal van Hard Days begint direct op het dieptepunt van rechercheur Yuji Kudo's leven. Gedurende een nachtelijke rit slaat hij aan de telefoon verdenkingen van fraude van zich af en krijgt hij het nieuws te verwerken dat zijn moeder zojuist overleden is. Zijn illegale getelefoneer achter het stuur wordt abrupt bestraft wanneer hij een onverwachte voetganger schept, met fatale afloop. Hoe hij klungelt met het lijk vormt de ruggengraat van de misdaadthriller, die probeert te balanceren op het dunne lijntje tussen snelle actie en zwarte humor.

Voor bekenden van Aziatische films kan de premisse van Hard Days bekend voorkomen, aangezien de originele Zuid-Koreaanse film A Hard Day uitkwam in 2014. Ondertussen is deze Japanse variant al de vierde internationale adaptatie, met voorgangers uit de Filippijnen en Frankrijk. Hoe sterk het concept van het verhaal is, blijkt pas op het moment dat Kudo de dag na het ongeluk een sms krijgt met de boodschap te zijn ontmaskerd als moordenaar. Verschillende potentiële afzenders dienen zich aan in de film, maar wie nu daadwerkelijk de touwtjes in handen heeft?